Produžen privremeni status za pet mHE

Dodajte komentar
Ilustracija

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) produžila je privremeni status povlašćenog proizvođača struje andrijevačkim kompanijama Small Hydro Power Plant Kutska i Small Hydro Power Plant Mojanska, za ukupno pet malih hidroelektrana (mHE).

Riječ je o mHE Kutska 1, Kutska 2, Mojanska 1, Mojanska 2 i Mojanska 3, kojim je status produžen do 12. juna naredne godine.

Status privremenog povlašćenog proizvođača električne energije, prema registru RAE, trenutno ima 12 firmi kojima pripada 14 mHE, solarna elektrana u Danilovgradu i vjetroelektrana Možura.

RAE je na posljednjoj sjednici utvrdila i da Agencija za stanovanje iz Podgorice ispunjava uslove za izdavanje licence za upravljanje komunalnim otpadnim vodama, tačnije za crpljenje, odvoz i zbrinjavanje otpadnih voda iz septičkih jama.

“Licenca se izdaje na period od tri godine i važi od 4. decembra ove godine do 4. decembra 2022”, navodi se u odluci RAE, koja je usvojila i zahtjev kotorske kompanije SMN TRANSPORTI za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata i tečnog naftnog gasa drumskim transportnim sredstvima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *