Na Štutgartskoj berzi počela rad prva digitalna berza u Njemačkoj

Dodajte komentar

Iako je trgovanje na digitalnoj berzi Boerse Stuttgart (BSDEX) u početku pokrenuto za odabrane korisnike u septembru, mjesto trgovanja sada je otvoreno za sve investitore sa sjedištem u Njemačkoj.

Na prvom uređenom mjestu trgovanja digitalnom imovinom u zemlji korisnici mogu trgovati parovima Bitcoin-Euro, a dalja digitalna imovina će biti dostupna. Za direktno povezivanje s BSDEX-om, korisnici moraju imati njemački bankovni račun i najmanje 18 godina, s prebivalištem u Njemačkoj i nacionalnoj zemlji u Evropskom ekonomskomm prostoru (EEA).

BSDEX ispunjava regulatorne zahtjeve iz članka 2. stavka 12. njemačkog zakona o bankama (Kreditwesengesetz) i njime upravlja kao multilateralni trgovački objekt Baden-Wuerttembergische Wertpapierboerse GmbH, koji je i operativno društvo za javne berze u Stuttgartu. Tehnički operator BSDEX je Boerse Stuttgart Digital Exchange GmbH, zajedničko ulaganje Boerse Stuttgart GmbH, Axel Springer i finanzen.net.

Do sada, korisnici BSDEX-a takođe imaju koristi od besplatnih depozita i podizanja trgujućih kriptovaluta. Prema zakonu, provedene su mjere za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, prenosi Indikator.

Blocknox GmbH, podružnica tvrtke Boerse Stuttgart Digital Ventures GmbH, brine se o čuvanju stečenih kriptovaluta na escrow osnovi, besplatno za BSDEX korisnike.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *