Prvi podgorički investicioni forum 18. decembra

Glavni grad Crne Gore 18. decembra ove godine biće biznis centar regiona jer će se upravo tog dana održati Prvi podgorički investicioni forum, na kojem se očekuje učešće velikog broja privrednika i investitora, ne samo sa područja Balkana, nego i iz Evrope i svijeta.

Kako su istakli iz Glavonog grada, riječ je o prvom događaju ove vrste, koji organizuje uprava Glavnog grada, kako bi što većem broju potencijalnih investitora predstavili mogućnosti za ulaganja na prostoru Podgorice, ali i Crne Gore u cjelini.

“Glavni grad će na Forumu predstaviti potencijalnim investitorima biznis zonu ukupne površine 247,1 hektara, kao i podatke o lokaciji, načinu upravljanja i finansiranja infrastrukturnog opremanja lokacije, djelatnosti koje se mogu obavljati, olakšice koje se odobravaju korisniku i druga pitanja od značaja za rad u ovoj zoni, čijom realizacijom se očekuje da će radikalno izmijeniti ekonomsku sliku Podgorice i Crne Gore”, dodaju oni.

Investitorima će se, kako naglašavaju,  ponuditi saradnja na izgradnji nedostajućih sadržaja u glavnom gradu – moderanog logističkog, expo centra, moderanog izložbenog prostora većih dimenzija, novih retail parkovea bolnice i cijelog niza drugih sadržaja koji će obezbijediti priliku našima građanima za novo zapošjavanje, a i bitno izmijeniti izgled tog dijela grada.

Forum će otvoriti gradonačelnici panelom koji će biti posvećen regionalnoj perspektivi. Panel će moderirati gradski menadžer Marjan Junčaj, a u njemu će učestvovati, pored gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića – i gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov, kao i predsjednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević.

U drugom dijelu Foruma održaće se panel posvećen investicionim prilikama na kojem će govoriti ministarka ekonomije u Vladi Crne Gore Dragica Sekulić, predsjednik Privredne komore CG Vlastimir Golubović, direktor Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Zoran Vukčević, zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović, predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore Predrag Mitrović i izvršni direktor kompanije „Zetagradnja“ Blagota Radović. Panel će moderirati direktor Agencije za promociju stranih investicija (MIPA) Miloš Jovanović.

Check Also

Može li Evropa da napravi svoj Amazon?

Predsjednik Francuske, Emanuel Makron (Emmanuel Macron)  izložio je prošle nedjelje ambiciozan plan da Evropa do …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *