Huawei CEO: Možemo biti najjači proizvođač telefona i bez Google-a

Huawei CEO Ren Zhengfei je ponovio svoje upozorenje vladi SAD da, jednom kada kompanijin Harmony operativni sistem postane operativan, to će imati veliki uticaj na kompanije kao što je Google i povratka više neće biti.

Huawei je nedavno potvrdio da su američke sankcije dosta naštetile kompaniji, a ovo se posebno odnosi na nedostatak Google-ovog ključnog softvera, Play Store-a i aplikacija kao što su Search i Maps na Huawei uređajima.

U intervjuu za CNN, Zhengfei ističe da će odluka SAD na kraju omogućiti konkurenciji da ostvari prednost ukoliko se nastavi sa sankcijama i zabranama trgovine sa američkim kompanijama. Ukoliko Huawei ne može da sarađuje sa američkim dobavljačima, moraćemo da se okrenemo alternativama, istakao je Zhengfei. Ukoliko te alternative postanu isplative, biće teško vratiti se na stare verzije saradnje, ističe on.

Prema riječima Ren Zhengfeija, dolazak na top poziciju među proizvođačima telefona u Android svijetu neće biti problem za kompaniju Huawei, samo što će sada za to biti potrebno malo više vremena.

Prošle nedjelje, Ministarstvo trgovine SAD je produžilo privremenu licencu kompaniji Huawei, čime su malo ublažene restrikcije za poslovanje kineske kompanije za još 90 dana.

Izvor: Benchmark

Check Also

Može li Evropa da napravi svoj Amazon?

Predsjednik Francuske, Emanuel Makron (Emmanuel Macron)  izložio je prošle nedjelje ambiciozan plan da Evropa do …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *