BAT proglašen predvodnikom u raznolikosti zaposlenih među čak 700 evropskih kompanija

Dodajte komentar

Financial Times proglasio je British American Tobacco (BAT) predvodnikom među čak 700 kompanija koje podstiču raznolikost zaposlenih u kompaniji.

Kako je saopštila ta kompanija, u izvještaju koje donosi popis 700 vodećih kompanija iz deset evropskih zemalja odaje se priznanje kompanijama koje imaju raznoliku i inkluzivnu radnu snagu. Kriterijumi odabira bili su ravnoteža u zastupljenosti polova, etnička raznolikost te otvorenost prema svim oblicima polne orijentacije među zaposlenima, prenosi portal Novac.hr.

“Prisutni smo na više od 200 tržišta širom svijeta te imamo više od 55.000 zaposlenh. Oduvijek slavimo i poštujemo međusobne različitosti jer cijenimo sve ono što svakoga od nas čini jedinstvenim. Za nas je naša raznolikost uvijek bila jedna od naših osnovnih kvaliteta i ključnih vrijednosti”, kazala je Hae In Kim, BAT-ova direktorica zadužena za poslovnu jedinicu koja se brine o talentima i kulturi.

Na menadžerskom nivou unutar grupacije, tvrde, zastupljeno je oko 140 različitih nacionalnosti, a u londonskom sjedištu je više od 84 različite nacionalnosti. Osim toga, kompanija ima i uspješnu mrežu LGBT zaposlenih pod nazivom B United, a kampanja povodom Međunarodnog dana žena nedavno je drugu godinu zaredom proglašena primjerom najbolje prakse.

“Nastavljamo naporno raditi na unaprjeđivanju polne raznolikosti unutar grupacije. Trenutno je u našem glavnom odboru 27 odsto žena, a u protekle tri godine smo povećali zastupljenost žena u višem menadžmentu za 7 odsto. Samo 2019. godine žene su činile 49 odsto svih novozaposlenih diplomiranih studenata, čime smo osigurali održiv priliv žena na više menadžerske pozicije”, dodala je Hae In Kim.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *