“Luj Viton” preuzima “Tifani”, najveća ponuda u sektoru luksuzne robe

Bernar Arno, vlasnik modne kompanije “Luj Viton” (LVMH) povećao je ponudu za kupovinu američke juvelirske kuće “Tifani” na 16,2 milijarde dolara, što je najveća ponuda za akviziciju u sektoru luksuzne robe do sada.

S ponudom od 135 dolara po akciji, LVMH će proširiti svoj najmanji organizacioni dio, sektor nakita i satova koji je već “dom” “Bulgarija” i “Tag Era”, što će kompaniji pomoći brži prodor u jednom od najbrže rastućih dijelova industrije.

Modni i aksesoar brendovi, među kojima je i “Kristijan Dior”, generišu najveći dio zarade LVMH-a, prenosi Reuters.

“Akvizicija ‘Tifanija’ će ojačati poziciju LVMH-a u sektoru nakita i dodatno povećati prisustvo kompanije u Sjedinjenim Državama”, navodi se u zajedničkom saopštenju LVMH-a i “Tifanija”.

Akcije LVMH-a su jutros na otvaranju trgovanja prasle za oko 1,8 odsto.

Dvije kompanije su navele da očekuju zaključivanje sporazuma sredinom 2020. Iz “Tifanija” su dodali da je Upravni odbor kompanije preporučio akcionarima da odobre transakciju s LVMH-om.

LVMH je, podsjeća britanska agencija, povećao ponudu za “Tifani” sa prvobitnih 120 dolara po akciji, koliko je nudio u oktobru. Nova cijena predstavlja premiju od 7,5 odsto u odnosu na nivo na kom je zaključena akcije “Tifanija” u petak i viša je za 50 odsto od nivoa na kom je bila prije nego što je LVMH pokazao interesovanje za preuzimanje.

Check Also

IRF čvrsto posvećen razvoju preduzetništva mladih u biznisu

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irena Radović je sa saradnicima posjetila Kancelariju za saradnju mladih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.