Lufthansa City Center (LCC) Congress Travel konferencija: Prilika za promociju turističke ponude Crne Gore (video)

Dodajte komentar

Finalnim izlaganjima učesnika kao i prezentacijom lokalnih turističkih organizacija iz Crne Gore, počeo je treći dan Lufthansa City Center (LCC) Congress Travel godišnje skupštine.

Ovaj trodnevni događaj je idealna prilika za upoznavanje i promociju Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije svim učesnicima i partnerima. Većina agencija – učesnica su lideri u segmentu turizma (naroičito elitnog turizma) na tržištima domicilnih zemalja i učešće na skuštini vide kao mogućnost za otvarenje novih kontakata i unaprijeđenje sopstvene ponude.

Ovogodišnju skupštinu je organizovala agencija Congress Travel i to pod pokroviteljstvom Nacionalne Turističke Organizacije, Montenegro Airlines-a i Hotela Splendid, te uz podršku Turističke Oragnizacije Budva i hotela Avala, kao i uz sponzorstvo nekoliko desetina svjetski poznatih kompanija.

“Congress Travel je član LCC grupe od januara 2018. godine. Uzimajući u obzir činjenicu da LCC mreža okuplja blizu 700 agencija iz 92 zemlje svijeta, te da smo samo nakon godinu i po dana u njenom članstvu uspljeli da sve njihove predstavnike dovedemo ovdje u Budvu i u Crnu Goru, dovoljno govori o važnosti i veličini ovog događaja i poduhvata u našoj agenciji”, navela je Maja Jevđić iz Congress Travel-a.

Organizacija ovog događaja, kako je kazala, trajala je gotovo godinu dana.

“Mi smo LCC-u pružali punu tehničku i logističku podršku, i naravno savjete kako bismo zajedničkim snagama napravili ovaj događaj koji ste imali prilike da vidite”, rekla je Jevđić.

Hotel Splendid je organizacijom ovog skupa još jednom potvrdio zašto je ključno odredište kongresnog turizma, ne samo u regionalnim, već i svjetskim okvirima.

“Hotel Splendid je u prethodna dva dana bio centar turističke privrede i mjesto gdje su poslenici iz 92 države, njih 400 ovdje bili ne samo smješteni, već su upravo problematizovali i diskutovali o nekim novim rješenjima kada su u pitanju putovanja, ponuda u turizmu, globalno povezivanje ali i radili ono što nas najviše zanima – Postavljali temelje za neke nove digitalne platforme koje će nas sve mnogo bolje povezati”, navela je PR menadžerka hotela Maja Vukićević.

Kako je istakla, čast je i zadovoljstvo što je hotel Splendid bio jedini crnogorski hotel koji je ispunio ovako visoke kriterijume i standarde koji su bili postavljeni još prije šest mjeseci.

“Takođe smo ponosni što je ovo bila prilika za nas da pokažemo i demonstriramo sve svoje kapacitete koje smo stavili u funkciju i pri tom da, kao organizatori ovog skupa priredimo jedno pravo crnogorsko i pri tom nesvakidašnje veče pored zatvorenih bazena i da danas upravo ovaj hotel bude mjesto gdje će se predstaviti kompletna crnogorska turistička privreda odnosno sve lokalne turističke organizacije. Drago nam je što su se učesnici za nas zainteresovali prije nepunih pet godina, kada je naš hotel bio domaćin skupa najvećeg udruženja turističkih organizacija iz Njemačke. Čini se da smo tada položili taj inicijalni ispit, i da su, oduševljeni i pod utiskom tog događaja, odlučili da bez dileme izaberu Splendid i Crnu Goru za domaćine ovog prestižnog skupa, koji je izuzetno značajan za njenu promociju i ono što ona može da ponudi svijetu”, zaključila je Vukićević.

Kako je istakao generalni direktor LCC-a Uve Miler, organizatori su prevazišli očekivanja.

Sve je bilo pravovremeno, znate, mi smo uvodili mnogo promjena zbog same prirode skupštine, a oni su pokazali izuzetnu dozu fleksibilnosti. Siguran sam da će se mnogi od nas vratiti u Crnu Goru. I ne samo oni, već će je preporučiti svojim putnicima. Crna Gora je veoma lijepa turistička destinacija, i ne samo kada govorimo o turizmu – sve je relaksirajuće, postoji jedna sveukupno opuštajuća atmosfera u Crnoj Gori. Povrh svega toga, svuda kuda smo otišli ljudi su bili veoma ljubazni i prijateljski nastrojeni”, istakao je Miler.

Da će ova konferencija povoljno uticati na turizam Crne Gore saglasan je njegov kolega Markus Ort, generalni direktor LCC International-a.

Veoma smo zadovoljni destinacijom i hotelom, sve je bilo sjajno organizovano. Nije mi prvi put da boravim ovdje, i znao sam koliko je Crna Gora divna zemlja i koliko su Crnogorci divni ljudi. Svima nam je bilo izuzetno ugodno ovdje. Siguran sam da će ova konferencija povoljno uticati na vaš turizam. Iz perspektive nekog ko dolazi iz Njemačke – udaljeni ste na svega dva sata letom, imate divnu prirodu, mnogo aktivnosti koje se mogu raditi i mnogo kulturoloških događaja. I što je možda najbitnije, radite na sopstvenoj ekološkoj održivosti. To je jedno veliko pitanje koje će dodatno dobiti na značaju u budućnosti”, poručio je Ort.

Godišnja LCC Generalna skupština je jedini događaj koji je posebno osmišljen za okupljanje svih LCC franšiza iz cijelog svijeta, uključujući i one u Njemačkoj. Ideja je da se na jednom mjestu okupe menadžeri i vlasnici LCC franšiznih jedinica kao i renomirani sponzori i partneri iz branše sa ciljem prezentovanja budućih strategija i projekata, realizovanih preduzetničkih poduhvata i najboljih praksi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *