Erbas razvija novi sistem za nevidljivi helikopter

Kompanija “Erbas helikopters” razvija novi sistem zahvaljujući kojem bi helikopter tipa H145M bio okružen dimom tako da bi bio nevidljiv.

Taj novi sistem koristio bi se tokom lebdenja prilikom iskrcavanja vojnika, izjavio je viši programski menadžer kompanije Mark Hening.

Govoreći na otvaranju konferencije za novinare “Erbas odbrana i prostor” u Minhenu, Hening je rekao da je taj sistem, prvi takve vrste za helikoptere, već pokazao pozitivne rezultate prilikom prvih testiranja, prenosi britanski portal Džejms.

“Razvijamo sistem za brzo skrivanje tokom leta kako bi H-145M bio nevidljiv tokom najopasnije faze misije – kada lebdi na visini od dvadesetak metara, prilikom iskrcavanja vojnika. Mi smo to najprije primjenili na vozilima, ali nikada do sada na helikopterima”, rekao je Hening.

Prema njegovim riječima, sistem radi tako što se na helikopter instaliraju uređaji za ispuštanje dima pomoću kojih se dim širi oko letjelice.

 

Check Also

Crnogorski Telekom prvi u Crnoj Gori predstavlja eSIM tehnologiju

Crnogorski Telekom nastavlja sa predstavljanjem svjetskih digitalnih trendova u Crnoj Gori, čijim razvojem i uvođenjem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *