Glavni grad uvodi gradsku karticu, evo koje su pogodnosti

Dodajte komentar

Glavni grad planira da implementira projekat gradske kartice kojom će biti omogućeno brže i jednostavnije korišćenje usluga gradske uprave kao i usluga koje pružaju gradske javne ustanove i preduzeća.

Projekat, koji je ušao u Nacrt strategije razvoja Glavnog grada do 2014. godine, pod rednim brojem 55 finansiraće se iz budžeta Glavnog grada, kao i iz EU fondova.

Projekat je nastao iz seta mjera za razvoj pametnog grada – Smart City. Prema Nacrtu strategije, biće realizovan u periodu od 2019. do 2023. godine.

Gradsku karticu izdavaju mnogi evropski gradovi, a kao pozitivan je svakako primjer grada Rijeke koja izdaje čak četiri vrste gradske kartice.

Kartice omogućavaju jednostavnije i jeftinije plaćanje gradskog prevoza, parkinga, poreza, vode i ostalih komunaliza iz lokalne nadležnosti.

Još nije tačno određeno šta će se moći platiti ili koje usluge će se moći obavljati gradskom karticom Podgorice, ali se zna da će je moći koristiti i građani i turisti.

Centralna javna rasprava o Nacrtu Strateškog planu razvoja Glavnog grada Podgorice 2019-2024 počela je danas u multimedijalnoj sali zgrade gradskog parlamenta.

Nacrt Strateškog plana razvoja Glavnog grada 2019-2024 je u fazi javne rasprave do 16.novembra.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *