Prosječna zarada u septembru iznosila 516 eura

Prosječna zarada (bruto) u septembru ove godine u Crnoj Gori iznosila je 775 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 516 eura, saopštio je MONSTAT.

Prosječna neto zarada u septembru u odnosu na avgust zabilježila je pad od 0,2 odsto, dok je prosječna neto zarada u septembru 2019. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 0,8 odsto.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u septembru u odnosu na avgust zabilježile rast od 0,1 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile pad od 0,3 odsto”, pojašnjeno je iz MONSTAT-a.

Po sektorima djelatnosti prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u septembru 2019. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Ostale uslužne djelatnosti (9,9 odsto), Usluge smještaja i ishrane (6,1 odsto), Poslovanje sa nekretninama (4,2 odsto), Vađenje ruda i kamena (3,4 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (1,9 odsto), Saobraćaj i skladištenje (1,3 odssto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (0,8 odsto), Trgovina na veliko i trgovina na malo (0,3 odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (0,2 odsto).

Pad je zabilježen u sljedećim sektorima: Informisanje i komunikacije (5,2 odsto), Snabdijevanje električnom energijom (2,7 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (dva odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (1,7 odsto), Građevinarstvo (1,5 odsto), Državna uprava i odbrana (1,2 odsto), Obrazovanje (0,6 odsto), Prerađivačka industrija (0,5 odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (0,4 odsto) i Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (0,3 odsto).

Check Also

Bogat praznični program u Ulcinju: Nastupiće Sergej Ćetković, Marko Luis, Ledri Vula…

Manifestacija “Sweet December” organizuje se u Ulcinju od 15. decembra do 10. januara. Zvučna muzička …

Leave a Reply

Your email address will not be published.