Vektra Boka tužila Morsko dobro

Dodajte komentar

Kompanija Vektra Boka tužila je Morsko dobro tražeći da sud utvrdi da je ugovor o korišćenju morskog dobra još na snazi.

Osim toga, traži naknadu štete i izgubljene dobiti za parcele u Herceg Novom na kojima je Vektra upisana kao korisnik, a koje je Morsko dobro navodno davalo u zakup trećim licima. Radi se o kupalištima ispod nekadašnjih hotela “Topla”, “Centar” i “Tamaris”, kao i lokacijama ispred teniskih terena i lokala “Lobelia” na Šetalištu pet Danica.

Riječ je o ugovoru sklopljenom 2007. godine, koji je ovog ljeta Morsko dobro raskinulo prije isteka od 20 godina, jer Vektra Boka nije poštovala ugovorne obaveze, čulo se na pripremnom ročištu pred sutkinjom Senadom Hasanagić. Zastupnik Vektre Ranko Grbavac tražio je da sud odredi geodetsko, građevinsko i finansijsko vještačenje kako bi precizno bile identifikovane parcele i kupališta koje je Morsko dobro izdavalo te da se procijeni koliko je Vektra Boka uložila u kupalište hotela “Plaža”, koje je oštećeno tokom nevremena, imajući u vidu da Morsko dobro nije prihvatilo ovaj trošak.

Grbavac nije mogao da odredi ni iznos, a ni period za koji potražuje naknadu štete, prije vještačenja, jer ne posjeduje ugovore na osnovu kojih je Morsko dobro davalo u zakup ove lokacije. Pripremno ročište odloženo je za početak decembra, kako bi se zastupnici precizno izjasnili oko predmeta vještačenja, kojem se zastupnik Morskog dobra Draško Cerović protivi.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *