Rekonstrukcija starog puta ka Danilovgradu tek nakon rješavanja imovinskih sporova

Dodajte komentar

Rekonstrukcija puta od Rogama do zatvora u Spužu počela je izgradnjom vijadukta u Rogamima. Vijadukt se uveliko radi dok sama sanacija kolovoza nije počela zbog neriješenih imovinskih sporova sa mještanima čija imanja gravitiraju dužinom ovog putnog pravca, piše Dan.

Nekim mještanima stiglo je rješenje o eksproprijaciji i ponuđen im je otkup zemljišta po cijeni od 25 eura, dok pojedini mještani još nijesu dobili konkretnu ponudu po kojoj cijeni bi zemljište bilo otkupljeno.

Mještanin Vranjickih Njiva Đuro Vučinić potvrdio je da postupak eksproprijacije još nije gotov. Navodi da ko god je dobio rješenje ima pravo žalbe te da mještani nisu za dovoljni cijenom otkupa.

“Prvo nam je ponuđeno 25 eura po kvadratu, i stiglo nam je rješenje o eksproprijaciji po toj cijeni, mada nam je bila ostavljena mogućnost žalbe. Mislim da ta procjena nije dobra, jer su prije samo sedam, osam godina zbog uređenja prilaza mostu od našeg dvorišta uzeli nekih 150 kvadrata koje su procijenili na 45 eura. Sada, po novom DUP-u, zemljište je ocijenjeno kao gradsko građevinsko i ono po mom mišljenju vrijedi isto kao prije neku godinu, ne može manje. Dakle, još nije meritorno određen koliko treba da nam plate za eksproprijaciju”, kazao je Vučinić.

Momčilo Popović upoznat je da zemljište treba da bude eksproprisano, ali kako tvrdi njemu nije ponuđena nikakva cijena po kojoj bi zemljište trebalo da bude otkupljeno, pa samim tim nije dobio ni rješenje o eksproprijaciji.

“Nikakva cijena mi nije ponuđena, a dvorište su mi premjeravali više puta ali ništa napismeno dobili nismo. Koliko znam, put bi trebalo da uđe nekih dva metra u naše dvorište, ali dok ne dobijemo konkretnu ponudu odnosno cijenu po kojoj bi oni to otkupili od nas, ne znam šta će biti sa tim”, zaključio je Popović.

Kako je ranije navela Zorica Kovačević, predsjednik Opštine Danilovgrad, stari put koji povezuje Opštine Danilovgrad i Podgoricu je u izuzetno u lošem je stanju.

“Stari put od ZIKS-a do Podgorice u lošem je stanju, imali smo čak i nekoliko udesa sa teškim posledicama. Opština Danilovgrad je podigla kredite i zadužila se te je rekonstruisala put do ZIKS-a, a preostali dio ove dionice, koja je duga nekoliko kilometara je kritičan”, kazala je tada Kovačević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *