Rekordnih sedam miliona eura profita za Hipotekarnu banku u trećem kvartalu

Hipotekarna banka ostvarila je u trećem kvartalu ove godine neto dobit od 7,048 miliona eura, što je za 36 odsto bolji rezultat u odnosu na isti period 2018. godine, kada je dobit iznosila 5,171 miliona eura.

Bilansna suma Hipotekarne banke na kraju septembra iznosi 559,4 milona EUR i uvećana je za 10,3 procenata u odnosu na početak godine.

Banka je pokazala rast poslovanja u svim segmentima, čime je još jednom potvrdila stabilost i sigurnost u poslovanju, ali i opravdala povjerenje klijenata.

Depoziti klijenata su od početka godine povećani za 10,7 odsto i iznose 454 miliona eura.

Hipotekarna banka je tokom ove godine uspjela i da smanji nivo problematičnih kredita, što je pozitivno uticalo na finansijski rezultat i na smanjenje pokazatelja loših kredita, koji po danima kašnjenja iznosi 3,23 odsto, dok je u trećem kvartalu prošle godine iznosio 3,82 odsto.

„U trećem kvartalu smo, pored rasta svih pokazatelja poslovanja, nastavili i sa širenjem poslovne mreže, otvorena je luksuzna filijala u kompleksu Portonovi u Kumboru, a do kraja godine se planira i otvaranje nove filijale na Žabljaku. Lansirali smo na tržište i prvu VISA Infinite karticu, najprestižniju debitnu karticu VISA kartične kuće”- podsjeća Esad Zaimović, Glavni izvršni direktor Hipotekarne banke.

Pored širenja poslovne mreže banka će nastaviti ulaganja u nove tehnologije, tako da klijenti u kontinuitetu mogu očekivati nove proizvode koji će dodatno olakšati korišćenje bankarskih servisa.

Podsjećamo da je Hipotekarna banka ove godine u Sarajevu dobila nagradu EBRD kao najaktivnija banka u Crnoj Gori u programu TFP, čime je već tri godine za redom prepoznata od strane međunarodnih bankarskih institucija kao banka koja je na poseban način posvećena promociji trgovine u Crnoj Gori i regionu, kao i doprinosu i podsticaju međunarodnog poslovanja.

Check Also

Zahtjev za odlaganje kredita tražilo više od 46.000 građana i pravnih lica

Zahtjev za moratorijum od 23. marta do 1. aprila podnijelo je 46.314 klijenata, pokazuju podaci …

3 KOMENTARI

 1. Jako dobri rezulati.
  Kad ide Banka u prodaju?
  Odnosno da li se ide u tom pravcu?

 2. Jel ovo neka prikrivena hvala na račun guvernera ili je Hip banka konačno odlučila da bude banka posvećena klijentima i tržištu?

  Vidjeće se krajnjim rezultatima koliko se rezervisalo za kartice, zloupotrijebljene pod menadžera druge banke.

  I tačno, godinu dana prije se pričalo o prodaji banke? Da li se taj plan morao odložiti i zbog čega?

 3. Cijena dionice je jako niska, po parametrima zarade i zadržane dobiti trebala je biti dosta preko 2000 Eura…samo tu se nešto štopa cijena .
  a i slabo se trguje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *