Čelebić u Mojkovcu gradi InterContinental hotel

Kompanija Čelebić iz Podgorice kupila je zemljište od privatnih vlasnika pored Hrama Hristovog Roždestva u Mojkovcu i planira da tu izgradi hotel visoke kategorije, potvrdio je Dnevnim novinama predsjednik Opštine Ranko Mišnić.

“Kompanija Čelebić je kupila oko hektar zamljišta od privatnih vlasnika na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Mojkovcu, sa namjerom da tu izgradi hotel visoke kategorije, koji će biti u lancu jedne od vodećih svjetskih kompanija u turizmu InterContinental Hotels Group (IHG). Mi smo izdali urbanističkotehničke uslove za čitav taj prostor. Biće tu konkurs za idejno rješenje, ali je već jasno da to kompanija Čelebić dobija, jer je lokacija u njihovom vlasništvu. Siguran sam da će do proljeća sva papirologija biti završena i da će tada početi izgradnja hotela”, kazao je Mišnić.

Spremnost kompanije Čelebić da gradi hotel visoke kategorije, prema riječima Mišnića, nije slučajna, niti je bazirana na posebnom entuzijazmu, već na planovima i projektima koji su, na bazi potencijala u oblasti turizma u Mojkovcu, već u fazi realizacije.

“Imamo izuzetne turističke potencijale. Priroda nam ih je dala, ali to samo po sebi nikad nije bilo dovoljno. Trebalo je nešto konkretno raditi na valorizaciji tog blaga i kod nas se, zahvaljujući Vladi Crne Gore, a to nije politička parola počelo sa izgradnjom ski-centra na Bjelasici, koji, po uslovima na terenu, će biti jedan od vodećih skicentara u regionu, pa i šire. Upravo su radovi na izgradnji našeg ski-centra Žarski, što Vlada finansira sa nekoliko desetina miliona eura, postali mamac za investitore. Zbog toga je i ugledna kompanija Čelebić odlučila da gradi hotel kod nas”, istakao je Mišnić.

Prema njegovim riječima, Mojkovac ima i veći broj zainteresovanih investitora iz inostranstva.

“Priča o ski-centru je privukla i lokalne investitore. Grade se, evo dvije godine, kampovi i proširuju smještajni kapaciteti, a i turista je sve više. Ljetos, recimo, teško je bilo naći slobodan turistički krevet u Mojkovcu. Sve to je potvrda da smo mi kada smo, svojevremeno, odlučili da turizam bude naš strateški pravac razvoja bili potpuno u pravu”, kazao je Mišnić.

Check Also

Ryanair se žalio Sudu EU zbog državne pomoći za Croatia Airlines

Lowcost avio kompanija Ryanair podnio je žalbu Opštem sudu Evropske unije protiv odluke Evropske komisije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *