Koncesija za Aerodrome suprotna preporukama EK

Dodajte komentar
Aerodrom Tivat

Proces izdavanja aerodroma u Tivtu i Podgorici u koncesiju na 30 godina, biće sproveden po aktuelnom, a ne po predstojećem Zakonu o koncesijama, iako je zahtjev Evropske komisije bio da se to radi u skladu sa novom legislativom.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva (MSP) raspisalo je u petak javni poziv za podnošenje prijava za pretkvalifikaciju za dodjelu koncesije za aerodrome Crne Gore, jasno u njemu navodeći da se taj proces odvija po Zakonu o koncesijama iz 2009.

Evropska komisija je, analizirajući rezultate Crne Gore u realizaciji njenih obaveza u pregovaračkom Poglavlju 14 Saobraćajna politika, u julu saopštila da “Vlada planira davanje koncesije za upravljanje glavnim aerodromima u zemlji, u Podgorici i Tivtu, na period od 25 ili 30 godina” i naglasila da “buduće koncesije treba da budu u saglasnosti sa predstojećom regulativom o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama.” Ovi zakoni su upravo u proteklom periodu usklađivani sa EK.

Odabir privatnog partnera koji će realizovati projekat odvijace se u dvostepenom postupku u skladu sa Zakonom o koncesijama iz 2009., piše u javnom oglasu Ministarstva saobraćaja na čijem čelu je Osman Nurković.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *