Emil Tedeski ozbiljno razmišlja o uvođenju četvorodnevne radne nedjelje

Izjava Emila Tedeskija, osnivača i vlasnika Atlantic grupe, kako ozbiljno razmišlja o uvođenju četvorodnevne radne nedjelje zazvonila je na poduzetničkoj sceni.

Tedeski je u utorak na poslovnoj konferenciji u Beogradu rekao kako je radnicima danas nužno osigurati kvalitetan radni ambijent te dobar balans slobodnog i radnog vremena – ako želite da ih zadržite.

“Finansije više nisu presudan faktor za ostanak na radnom mjestu. Na prvom mjestu je sigurnost, a na drugom kvalitet ambijenta u kome čovjek radi, kreće se i stvara. Glavne stvari koje nekoga privlače za rad u kompaniji osjećaj su perspektive i reda”, izjavio je Tedeski, dodajući kako se u Atlanticu ozbiljno razmatra mogućnost četvorodnevne radne nedjelje.

Njegove riječi imaju težinu jer je na čelu jedne od vodećih domaćih kompanija koja zapošljava oko 5300 ljudi. Osim u Hrvatskoj, Atlantic ima proizvodne pogone u Sloveniji, BiH, Srbiji i Makedoniji.

Check Also

Banke u Hrvatskoj za godinu i po dana ugasile 113 poslovnica, planiraju gašenje još 20

Intenzivnije korišćenje digitalnih kanala, jednostavnijeg bankarstva putem interneta i mobilnih telefona, u kombinaciji pada kamatnih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *