Fabriku znanja 2019.

Dodajte komentar

Koristimo se prilikom da Vas pozovemo na Fabriku znanja 2019, IT događaja koji je prvenstveno namijenjen promociji novih IT znanja i vještina.  Fabrika znanja 2019. će biti otvorena u srijedu, 2. oktobra, a istu će otvoriti rektor Univerziteta Donja Gorica, prof.dr Veselin Vukotić i Ministarka nauke Crne Gore, Sanja Damjanović.

Na Univerzitetu Donja Gorica (UDG), u Podgorici se 2. i 3. oktobra održava deveta regionalna IT manifestacija Fabrika Znanja 2019. Pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke Crne Gore, Fabrika Znanja se održava u okviru Festivala „Otvoreni dani nauke“. I ove godine, najveća regionalna IT kompanija Comtrade je glavni organizator i realizator ove edukativne manifestacije, uz podršku mnogobrojnih prijatelja ovog projekta.

Kroz jedinstven spoj učenja i zabave, učenici iz osnovnih i srednjih škola, kao i studenti iz cijele Crne Gore, dobijaju priliku da se upoznaju sa najtraženijim znanjima i profesijama u oblasti informacionih tehnologija. Fabrika znanja se organizuje već devet godina, svake godina okuplja između 2-3 hiljade učesnika i više informacija možete dobiti na site u: https://www.fabrikaznanja.com/.

Veoma važan aspekt po kojem se Fabrika Znanja razlikuje od seminara ili stručnih konferencija je spektar interaktivnih aktivnosti, koje imaju za cilj da obezbijede aktivno učešće polaznika. Pored interaktivnog pristupa u prezentaciji različitih tema, tu je i izložba pod nazivom „Sa tehnologijama na ti“ gdje se posjetioci na atraktivan i uzbudljiv način upoznaju sa tehnologijama budućnosti.

Kada je o budućnosti riječ, znanje je njen najvažniji resurs. Upravo zbog toga, Ministarstvo nauke Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i kompanija Comtrade nastavljaju da doprinose širenju tehnološke informisanosti i razvoju IT sektora na domaćem tlu. U IT svijetu vrijeme protiče brže, i ovo je jedna od rijetkih oblasti u kojoj se zaposlenje može naći odmah po sticanju diplome. Ali, i onima koji će svoju budućnost potražiti u drugim oblastima, tehnologija može biti dragocjeni saveznik.

Samim tim, a shodno upućenom pozivu, još jednom Vas  pozivamo da budete dio ovogodišnje Fabrike Znanja.

U nastavku pogledajte agendu:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *