Crna Gora može da se pohvali inovacijom Proventum koja stoji rame uz rame sa najvećim svjetskim dostignućima u oblasti digitalnih servisa

1 komentar

Aplikacija Proventum 1.0 je lansirana. Kompanija Business Universal Media je objavila da je u etar puštena cloud aplikacija budućnosti za mala i srednja preduzeća koja mijenja način dosadašnjeg poslovanja i usklađuje se sa budućim intencijama svih Evropskih Država.

Namjera Evrope je da se sve fakture na državnom nivou formalizuju. Neke države su uvele, a neke se užurbano spremaju da uvedu jedinstveni portal za kreiranje i slanje faktura kojem će moći (morati) da pristupe sva pravna lica i na taj način šalju i primaju fakture (račune).

Proventum aplikacija ide korak dalje i svojim automatskom obradom tih faktura kao i drugih podataka u realnom vremenu pravi cjelokupnu finansijsku sliku preduzeće, obračunava poreze kao na primjer PDV,Poreze i doprinose, Porez na dobit i ostale važne dažbine svakodnevno, a može se reći i u svakoj sekundi. Osim toga Proventum omogućava vlasniku aplikacija da ima uvid u stanje na žiro računima, obavezama prema dobavljačima, potraživanjima prema kupcima,obaveza za plate, a što je najvažnije aplikacija kreira sve vrste obrazaca u skladu sa Zakonom.

Ova inovacija je 2018 godine nagrađena od strane Ministarstva Nauke Crne Gore i bila je jedna od najbolje ocijenjenih od strane nezavisnih evropskih konsultanata. U cilju upoznavanja javnosti, a prije svega želeći da podstakne razvoj preduzetništva kompanija Business Universal Media je u znak zahvalnosti prema svima koji su pomogli u razvoju  ove aplikacije, a posebno u znak zahvalnosti za direktnu pomoć Ministarstva nauke odlučila da prvih 30 preduzeća koji se jave za registraciju preko portala www.proventum.me nagradi besplatnom automatskom pripremom sve neophodne dokumentacije za registraciju preduzeća.

https://www.youtube.com/watch?v=szvjrDuPvxk

Iz Business Universal Media su najavili da će ubrzo biti dostupna još jedna inovacija sa kojom će javnost biti upoznata na vrijeme.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *