Šetnja među krošnjama nova turistička atrakcija u Sloveniji

Dodajte komentar

Šetnja krošnjama na Pohorju prvi je inovativni primjer iskustvenog turističkog proizvoda u Sloveniji koji kombinuje nova iskustva, obrazovanje, ekološku svijest i zabavu za sve ciljne grupe i generacije.

Pohorje Treetop šetnja Roglom otvorena je za posjetioce 20. septembra a rezultat je partnerstva stranog investitora Zážitková akademija (ZAK), Opštine Zreče kao vlasnika imovine i Unitur, tvrtke koja upravlja planinskim sportskim centrom Rogla.

Struktura se sastoji od hodnika od 522 metra na visini do 20 metara i kule od 37 metara s unutarnjim stepenište dugim 521 metra.

Od dana otvaranja, posketioce tokom šetnje dočekuje nekoliko adrenalinskih i edukativnih stajališta.

Novi se sadržaji će see dodavati svake godine, počevši s otvaranjem teleskopa na gotovo 40 metarskim tačkama sljedećeg proljeća. Ljubitelji adrenalina bit će u mogućnsoti da se popnu do vrha kule.

Cjelokupna šetnja je bez prepreka i na taj način takođe dostupna starijim osobama, osobama s invaliditetom i porodicama s djecom. To je dio filozofije Zážitková akademije koja se trudi da održi održivo upravljanje okolinom  i stvori uslove koji omogućuju sveobuhvatnu integraciju ranjivih ciljnih grupa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *