Vienna Insurance Group širi se na sjevernu Evropu

Dodajte komentar

Vienna Insurance Group (VIG) počinje s radom u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj i Finskoj.
Lokalno osnovani VIG tim osiguravača će ponuditi rješenja osiguranja korporativnim kupcima putem brokera, najavila je austrijska grupacija.

Podružnice se planiraju u Stockholmu, Kopenhagenu i Oslu, a finski kupci biće servisirani u okviru slobode u pružanju usluga.

Sa svojim skoro 40% tržišnim udjelom, Vienna Insurance Group drži vodeću poziciju u korporativnom osiguranju u Austriji, a i jedan je od najvećih korporativnih osiguravača u srednjoj i istočnoj Evropi. Grupa pruža usluge kupcima koji posluju u Austriji i inostranstvu putem velike mreže partnera u 70 zemalja širom svijeta.

“Koristimo svoje dugogodišnje iskustvo i visoko razvijenu stručnost u ovom poslu ne samo za pružanje podrške na licu mjesta našim poslovnim partnerima u Sjevernoj Evropi nego i putem naših lokalnih kancelarija. Ujedno koristimo priliku za privlačenjem još više linija poslovanja na profitabilnim tržištima, pojasnila je Elisabeth Stadler, CEO Vienna Insurance Group.

Tim osiguravača s dugogodišnjim iskustvom, iscrpnim poznavanjem lokalnih tržišta i poslovnog posredovanja biće centar aktivnosti VIG-a na tim tržištima. Distribucija će se sprovoditi putem etabliranih lokalnih posrednika osiguranja. Paleta proizvoda VIG usredotočit će se na klasično industrijsko P&C poslovanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *