FlyBosnia: Iz Sarajeva do Londona za 11 eura

Aviokompanija FlyBosnia objavila je da 24. septembra 2019. počinje da leti iz Sarajeva do Londona. Promotivne karte se prodaju po simboličnoj cijeni od 11 eura.

FlyBosnia će letove imati tri puta sedmično s planovima da se u narednih 12 mjeseci frenkvenciju letova poveća na dnevni let, odnosno letove sedam puta sedmično.

Letovi počinju s Međunarodnog aerodroma Sarajevo 24. septembra 2019. i Aerodroma Luton u Londonu. Putnici će putovati avionom Airbus A319 nove generacije sa 150 mjesta.

Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field poručio je nakon razgovora sa generalnim direktorom FlyBosnije Tarikom Bilalbegovićem da će uspostavljanje letova između dvije zemlje biti korisno za turizam, poslovanje i jačanje veza.

“Sjajna je vijest povezivanje Sarajeva i Londona, tim prije što to čini domaća kompanija. Za Sarajevo je izuzetno važno da gradi odnose i veze sa istinskim metropolama. Očekujem da će ovakav potez imati direktne pozitivne ekonomske posljedice po Sarajevo i BiH. Čestitam upravi i želim im uspjeh”, rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

FlyBosnia trenutno leti za Rijad, Džedu, Bahrain, i Kuvajt dok se u naredna tri mjeseca uz London očekuje otvaranje redovnih linija za Rim i Pariz.

FlyBosnia je već prevezla 20.000 putnika u BiH, a za iduću godinu planira 100.000 putnika koji direktno proizvode ekonomski podsticaj razvoju ekonomije kroz potrošnji i povezani PDV. Posade avikompanije uglavnom čine državljani BiH koji su se vratili da rade u svojoj državi i to je jedan od njenih glavnih ekonomskih pokretača razvoja.

Letovi ka Londonu uspostavljaju se 12 godina od odustajanja aviokompanije British Airways.

Check Also

Osiguravajuća Grupa Sava kupila NLB Vita d.d

Osiguravajuća Grupa Sava je postala stoprocentni vlasnik životnog osiguravajućeg društva NLB Vita d.d., pošto su …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *