Huavej se okreće istraživanju 6G tehnologije

Budući da je 5G još uvijek godinu ili dvije udaljena od korišćenja, “Huavej” je sada počeo da gleda na novu generaciju mobilnog interneta. 5G je bio izvor nemira za “Huavej”. Američka vlada, zabrinuta da bi ta kompanija mogla da ugradi sigurnosni propust u 5G i drugu komunikacionu infrastrukturu, vršio je pritisak na vlade širom svijeta da izbjegnu korišćenje opreme kineskog giganta, prenosi MSN.

Budući da je 5G još uvijek godinu ili dvije udaljena od korišćenja, “Huavej” je sada počeo da gleda na novu generaciju mobilnog interneta.

Kineska kompanija istražuje 6G u svom istraživačkom i razvojnom centru u Otavi u Kanadi, javlja “The Logic”. Ne očekuje da će 6G postati stvarnost u bilo kom smislu sve do oko 2030. godine.

“Huavej” je stavljen na crnu listu SAD, a predsjednik Donald Tramp dodatno je potpisao izvršnu naredbu kojom se zabranjuje kompaniji u svijetlu brige o nacionalnoj sigurnosti da je “Huavej” imao bliske veze s kineskom vladom.

Strah vlade je da bi kineska vlada mogla da koristi infrastrukturu koju “Huavej” gradi u SAD i drugim zemljama za špijuniranje ili špijunažu. “Huavej” je više puta negirao tu optužbu.

“Huavej” je prošle nedjelje predstavio “HarmonyOS”, operativni sistem za pametne uređaje, poput pametnih televizora, sistema za zabavu automobila i još mnogo toga, za šta ta kompanija kaže da se može koristiti za napajanje mobilnih telefona ako SAD ponovno blokira korišćenje Androida.

Izvor: Blic

Check Also

Mastercard i PayPal omogućili Instant Transfer na osam evropskih tržišta

Nakon uspješnog lansiranja u SAD-u i Singapuru, Mastercard i PayPal proširuju dostupnost svoje Instant Transfer …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *