TOP 10 najboljih zemalja za novi početak u poslu i životu

Ako želite da vašoj karijeri dodate malo avanturističkog duha, tražite nove mogućnosti ili vam je očajnički potrebna promjena, možda je vrijeme da napravite veliki korak.

Mislimo na vrlo ozbiljan korak, jer možda treba da spakujete kofere i preselite se daleko od mjesta gdje ste sada. Možete da odlučite hoćete li da se upustite u ovu avanturu ili ćete dopustiti da rutina odredi tok vaše karijere, pa i života?

Ako se premišljate dok čitate ovo, imamo nekoliko destinacija koje treba da razmotrite. Na sajtu HSBC je objavljena lista od 33 zemalja po kategorijama i kriterijumima: kako mjesto može pomoći da ostvarite vaše ambicije, kakva je situacija što se tiče prijateljstva i mogućnosti za formiranje porodice, prenosi Bizlife.rs.

Ako iskombinujete ovo, dobili ste vrlo raznoliku kulturu od top 10 zemalja:

1. Švajcarska
2. Singapur
3. Kanada
4. Španija
5. Novi Zeland
6. Australija
7. Turska
8. Njemačka
9. Ujedinjeni Arapski Emirati
10. Vijetnam

Švajcarska verovatno nikome nije iznenađenje. Jedna je od onih evropskih zemalja koja je na svim listama „kraljica“. Visok kvalitet života, potencijal velike zarade i dobar sistem obrazovanja svakako su pomogli da zauzme prvo mjesto.

U slučaju da se pitate šta je sa drugim „jakim“ zemljama: SAD na 23. mjestu, Kina na 26. mjestu, Francuska je zauzela 17. mjesto, a Velika Britanija 27. mjesto, dok je Japan na 32. mjestu. Indija je na 18. mjestu, iznad Švedske koja je na 20. mjestu, što je vrlo začuđujuće.

Recimo da stagnirate u karijeri, Expats portal piše da se u Hong Kongu mogu poboljšati stvari ili u SAD-u (2. mjesto po ovom kriterijumu).

Zemlja u kojoj najlakše možete da započnete novi život je Turska. Šokantno, zar ne?

Za veći uspjeh u karijeri i ulazak u preduzetničke vode preporučuju se i Argentina i Čile.

Da biste shvatili koji dio svijeta vam najviše odgovara, u odnosu na to šta želite, postoji puno podataka koje morate istražiti, a mi vam savetujem da počnete ODAVDE.

Check Also

Erste banka zapošljava: Programer – saradnik u razvoju

Erste banka zapošljava: Programer – saradnik u razvoju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *