Od septembra početak komercijalne proizvodnje struje na Možuri

Predsjednik opštine Ulcinj Loro Nrekić i sekretar Sekretarijata za budzet i finansije Sead Osmanović, primili su investitore vjetroparka na Možuri, koji su poručili da od septembra očekuju početak komercijalne proizvodnje struje.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom kvalitetnom saradnjom i partnerskim odnosom između Vlade Crne Gore i kinesko-malteškim investitorima, razmijenili mišljenja o nastavku saradnje, koja je podsticajna za Ulcinj i buduće investitore.

“Investitori su upoznali predstavnike opštine da su u aprilu počeli sa probnim radom, provjerom uskladjenosti sa mrežom, te da rezultat dosadašnjeg funkcionalnog ispitivanja 23 vjetrogeneratora na Možuri je pozitivan i da od septembra očekuju početak komercijalne proizvodnje struje”, saopšteno je iz opštine Ulcinj.

Nrekić je istakao da je opština zainteresovana i spremna za produbljivanje i proširenju saradnje, te da investitori mogu na opštinu računati kao iskrenog partnera.

Investitori su se zahvalili Nrekiću na prijemu i pozvali ga da bude gost kompanije na sajmu industrije u Šangaju i bliže upozna sa svjetskim dostignućima i inovacijama iz oblasti solarne energije.

Check Also

Blackstone kupio udio u BC Partnersu, vlasniku United grupe

Američki investicijoni fond Blackstone odlučio je da kupi udio u konkurentskoj britanskoj kompaniji BC Partners, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *