Er Srbija povećava broj letova na relaciji Beograd – Tivat

Dodajte komentar

Zbog velikog interesovanja putnika, Er Srbija (Air Serbia) će tokom avgusta povećati broj letova između Beograda i Tivta, tako da će do kraja mjeseca saobraćati do 26 puta sedmično na toj relaciji, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Tako će putnici na raspolaganju imati gotovo dvije hiljade sjedišta više na avionima Airbus i ATR iz flote Er Srbije. Srpska nacionalna avio-kompanija je 16. jula uvela direktne letove između Niša i Tivta, koji će se od danas do početka zimske sezone obavljati tri puta sedmično, navedeno je u saopštenju.

Takođe, Er Srbija će tokom avgusta između svojih baza u Beogradu i Nišu i Tivta obaviti čak 123 povratna leta.

“Posvećeni smo razvoju saobraćaja sa Crnom Gorom, izuzetno važnim tržištem za Er Srbiju. Tivat i Podgorica su dvije naše ubjedljivo najfrekventnije destinacije, sa 216 povratnih letova koje ćemo obaviti u avgustu, ispred Ciriha sa 84 i Londona sa 71 povratnim letom.

Pojačan intenzitet letova ka Tivtu uopšte ne iznenađuje, imajući u vidu da je u pitanju popularno turističko odredište u čijoj blizini se nalazi veliki broj omiljenih destinacija za odmor naših putnika. Uvjereni smo da ćemo značajno olakšati i velikom broju putnika koji poslovno ili turistički putuju na crnogorsko primorje sa presjedanjem u Beogradu, koristeći mrežu od preko 60 destinacija srpske nacionalne avio-kompanije”, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

“Er Srbija je za Aerodrome Crne Gore jako važan partner, s obzirom da su prošle godine ka i iz naše zemlje prevezli preko 245 hiljada putnika. Ove godine rast je još veći, što nas izuzetno raduje a posebno uvođenje linije Niš-Tivat koja je dodatno ojačala našu saradnju.

Takav promet govori o velikom interesovanju za Crnu Goru kao turističku destinaciju i doprinosi jačanju naše privrede. Očekujemo da će do kraja ove godine Aerodromi Crne Gore opslužiti 2,6 miliona putnika, a našem rastu snažan zamajac daju partneri kao što je Er Srbija”, naglasio je Danilo Orlandić, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore.

Srpski nacionalni avio-prevoznik i Aerodromi Crne Gore njeguju uspješno višedecenijsko partnerstvo o čemu svjedoči broj prevezenih putnika koji je konstantno u porastu, dodaju u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *