Pred izlazak na berzu direktor iznio 700 miliona dolara iz kompanije

Dodajte komentar

Adam Nojman, suosnivač i izvršni direktor međunarodne kompanije za saradnju na tržištu nekretnina, WeWork, navodno je unovčio više od 700 miliona dolara iz ove kompanije uoči njene inicijalne javne ponude.

Veličina i vrijeme isplate, izvršene putem prodaje akcija i kredita obezbijeđenih njegovim kapitalom u kompaniji, veoma je neobično s obzirom na to da osnivači to obično ne rade dok kompanija ne održi svoju javnu ponudu.

Uprkos kreditima i prodaji akcija, Nojman ostaje najveći pojedinačni akcionar u kompaniji.

Prema pisanju Volstrit džurnala, Nojman je već osnovao porodičnu kancelariju za ulaganje sredstava i počeo da angažuje finansijske stručnjake da je vode.

Takođe, značajno je uložio u nekretnine u Njujorku i San Francisku, uključujući četiri kuće u gradskoj četvrti u Njujorku, i kuću vrijednu 21 milion dolara veličine 13.000 kvadratnih metara u zalivskoj oblasti Njujorka. Sve u svemu, Nojman je navodno potrošio 80 miliona dolara na nekretnine.

Nojman je takođe investirao u komercijalne nekretnine, one koje WeWork daje u zakup kompanijama i preduzetnicima, uključujući nekretnine u San Hozeu i Njujorku. Zaista, četiri Nojmanove su iznajmljene kompaniji WeWork u iznosu od nekoliko miliona dolara rente.

Izvršni direktor WeWork-a je takođe investirao u startape u poslednjih nekoliko godina. On ima vlasnički udio u sedam kompanija, uključujući: Hometalk, Intercure, EquityBee, Selina, Tunity, Feature.fm i Pins.

Američka kompanija We Work je lider u oblasti pružanja zajedničkog prostora za rad kompanijama i pojedincima, sa predstavništvima u 32 zemlje svijeta, uključujući gradove poput Njujorka, Tel Aviva, Bankoka, Pekinga i drugih.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *