Montenegro Airlines ukinuo upotrebu plastičnih čaša i uveo papirne

Dodajte komentar

Prateći aktuelne trendove iz oblasti zaštite životne sredine crnogorska nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines je ukinula upotrebu plastičnih čaša na svim svojim letovima. Sva bezalkoholna i alkoholna pića te tople napitke Montenegro Airlines servira u papirnim čašama proizvedenim po ISO standardima uz neophodne sertifikate o kvalitetu.

Navedeno predstavlja jednu od mjera kojom kompanija želi da potvrdi svoju trajnu opredijeljenost održivom razvoju u različitim segmentima poslovanja. Praćenjem aktuelnih trendova te zakonskim zahtjevima koji se odnose na očuvanje zaštite životne sredine, nacionalna avio-kompanija smanjiće generisanje otpada i putnicima ponuditi kvalitetniji nivo usluge.

“MA na svim letovima nudi servis hrane i pića koji se ne naplaćuje dodatno i koji se razlikuje zavisno od klase prevoza i dužine leta. Kako je MA brend Crne Gore, te dio nacionalnog turističkog proizvoda, tokom pripreme hrane koriste se autohtone namirnice i domaći proizvodi zaštićeni na nacionalnom nivou”, kaže se u saopštenju.

Prilikom njihove pripreme primjenjuje se, kako dodaju, nastroži bezbjednosni kriterijum kontrole kvaliteta, koristi se isključivo zdrava hrana, te domaća receptura, čime se kroz ponudu nacionalne avio-kompanije, između ostalog, valorizuju i domaći proizvodi.

“Kao i u svim svjetskim avio-kompanijama i u MA se posebna pažnja posvećuje specijalnim obrocima, a oni mogu biti vegetarijanski, obroci za dijabetičare, obroci sa niskim procentom masti i sl. i oni se takođe mogu besplatno poručiti 48 sati prije leta prilikom rezervisanja karte”, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *