Upoznajte Morgan Beller, ženu koja stoji iza kriptovalute najveće društve mreže

Dodajte komentar

Pomalo tajanstvena i javnosti nepoznata Morgan Beller, 26-godišnja je radnica Facebooka koja stoji iza najnovije svjetske kriptovalute, Libra kao i platforme Calibra.

U kompaniju je došla tik prije razvoja Libre, a u to vrijeme radila je u odsjeku razvoja u kojem se bavila poučavanje različitih vrsta platformi i blockchain tehnologijama. Kao velika zagovornica kriptovaluta, smatrala je kako jedna društvena mreža koja ima više od dvije milijarde korisnika mora ići u korak s vremenom i ući u svijet digitalnog novca. Tako je u maju 2018. godine rukovodstvo kompanije uspjela da uvjeri u svoju zamisao te postala glavna osoba za kreiranje nove konkurencije Bitcoinu, piše CNBC.

Svoju karijeru Bellera je započela u kompaniji za poduzetnički kapital Andreessen Horwitz, nakon čega je otišla u izdavačku kuću Medium gdje je ostvarila veliki uspjeh. Za vrijeme rada u izdavačkoj kući imala je glavnu ulogu u akviziciji startupa Embedly.

Zahvaljujući svom nevjerovatnom uspjehu u silicijumskom divu, ugledni magazin Forbes Beller je uvrstio na listu uspješnih mladih osoba ispod 30 godina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *