Opština Tivat tužiće Vladu zbog zemljišta u kompleksu Aerodroma Tivat

Dodajte komentar
Aerodrom Tivat

Iako Opština Tivat do danas nije formalno dobila zahtjev Ministarstva saobraćaja da državi bez naknade prenese pravo raspolagana nad oko 225 hiljada kvadrata zemljišta u kompleksu Aerodroma Tivat i oko njega, “Vijesti” nezvanično saznaju da je Uprava za nekretnine (UZN) već krenula u taj posao.UZN je to započeo nakon što je Ministarstvo finansija 4. jula odbilo žalbu Direkcije za imovinu Opštine Tivat na odluku Vlade da pravo raspolaganja zemljištem na aerodromu prenese sa Opštine na državu. Prema nezvaničnim informacijama iz lokalne uprave Tivta, oni će nakon odluke Ministarstva finansija da ne prihvati žalbu Opštine podnijetu tužbu Upravom sudu protiv Vladine odluke.

Da Opština nije dobila formalni zahtjev Ministarstva saobraćaja potvrdio je to nezvanično “Vijestima” gradonačelnik Siniša Kusovac (DPS). Vlada je na sjednici 23. maja (sa izmjenama od 30. maja) usvojila informaciju o podnošenju predloga Opštini Tivat za vraćanje prava raspolaganja nad ovim zemljišnim kompleksom sa Opštine na Vladu, bez naknade.To se zemljište vodi kao državno, s tim što je do sada pravo raspolaganja imala Opština Tivat. Lokalna vlast je dio ove imovine do sada izdavala Aerodromima Crne Gore i od toga ubirala značajne prihode.

Vlada se u svojoj namjeri poziva na član 35 Zakon o državnoj imovini kojim je definisano da ako je određena nepokretnost, kojom raspolaže opština, potrebna za ostvarenje javnog interesa Crne Gore, opština je dužna da na zahtjev Vlade tu nepokretnost vrati na raspolaganje Crnoj Gori bez naknade.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *