Milena Vučinić nova izvršna direktorica Montenegroberze

Odbor direktora Montenegroberze izabrao je Milenu Vučinić, za novu izvršnu direktorku te institucije, potvrđeno je juče „Vijestima“.

Ona je naslijedila Mirka Markovića koji je od početka godine bio vršilac dužnosti direktora berze. Do kraja prošle godine prethodni direktor berze je bio Gojko Maksimović.

Vučinić je donedavno bila direktorica Društva za upravljanje Atlas Mont, ali joj je mandat istekao u aprilu.

Ona je zavrašila Ekonomski fakultet u Podgorici, a magistarske i doktorske studije na Fakultetu organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu.

Na domaćem tržištu kapitala je od 1996. godine, a u bivšoj brokersko- dilerskoj kući Monte Adria radila je kao broker. Posjeduje diplome investicionog menadžera i Public Relationsa.

Od juna 2006. do marta 2009. imala je svoju emisiju na RTV Atlas “Biznis, novac i profit”. Jedan je od predavača na Univerzitetu Mediteran.

Check Also

Položen kamen temeljac hotela „Durmitor“ na Žabljaku (video)

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, vlasnik kompanije Durmitor Hotel and Villas, Petros Statis i predsjednik Opštine Žabljak Veselin …

One comment

  1. Umjesto da se ovi ljudi procesuiraju zbog trgovine i plasiranja insajderskih informacija, ona biva unaprijedjena, a eto citam i da drzi predavanja studentima… Bruka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *