Izabrani novi članovi Upravnog odbora Američke Privredne Komore u Crnoj Gori

Američka privredna komora u Crnoj Gori izabrala je nove članove Upravnog odbora i predstavila prošlogodišnje finansijske rezultate, na sjednici Generalne Skupštine koja je održana danas u hotelu Hilton, u Podgorici.

Novi članovi Upravnog odbora su: Sanja Ćalasan (Pivara „Trebjesa“), Mladen Grgić (RE/MAX Montenegro), Branko Mitrović(Telenor Montenegro), Nebojša Šćekić (Sava osiguranje) i Predrag Lešić (doMEn).

U uvodnom obraćanju, predsjednica Američke privredne komore, Katarina Bulatović, kazala je da je Komora doprinijela razumjevanju i kvalitetnijem dijalogu između državnih institucija i privatnog sektora.

-Fokusirani smo na stvaranje prilika, ali i na rješavanje izazova. S tim u vezi, ove godine smo i objavili naš novi Izvještaj o poslovnom ambijentu 2017-2018, a kojim ukazujemo na aktuelne poslovne izazove sa kojima se suočavaju kompanije članice, te nudimo moguća rješenja, kazala je Bulatović, predsjednica AmCham-a.

Kao organizacija koja se zasniva prije svega na članstvu, trudimo se, naglasila je predsjednica, da obezbjedimo vrijednost članicama, te privučemo nove, dodajući da joj je posebno drago što se Komora aktivno bavi i promocijom društveno odgovornog poslovanja, a koje ima za cilj da poboljša socijalni ambijent za svakog građanina Crne Gore.

Ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Nj.E. Džudi Rajzing Rajnke, kazala je u obraćanju članicama AmCham-a da se raduje saradnji sa novim članovima Borda.

-Zajedno, možemo mobilisati kolektivne resurse za postizanje ciljeva. Novim članovima Borda želim mnogo uspjeha u prihvatanju ovog novog izazova. Pod vašim rukovodstvom, AmCham će igrati ključnu ulogu u Crnoj Gori u godinama koje dolaze, izjavila je ambasadorka Rajzing Rajnke.

AmCham Montenegro je poslovna asocijacija, osnovana, 2008. godine, koja u ovom trenutku okuplja 83 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija u Crnoj Gori. Komora je posvećena unapređenju poslovnog ambijenta, u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Check Also

Auto-putem od početka godine prošlo 760.200 vozila

Auto-putem Princeza Ksenija je od početka ove godine prošlo 760.200 vozila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.