Raskid ugovora ako zakupac plaže ne poštuje pravila

Odlukom javnog preduzeća Morsko dobro plažni mobilijar-dvije ležaljke i suncobran ne naplaćuje se nakon 17 sati. Međutim, na nekim plažama kupači su primijetili da to pravilo ne poštuju svi zakupci. U Morskom dobru tvrde da njihove službe svakodnevno obilaze teren.

“Ukoliko budemo imali i dalje zakupce, te pojedince koji će insistirati na kršenju ugovora, stvar je više nego jasna, ići ćemo na raskid ugovora”, poručio je u iziavi za TV Prva direktor JP Morsko dobro Predrag Jelušić.

Zakupci plaže dužni su da na ulazu postave table sa informacijama o radnom vremenu, sa naznakom do kada se mobilijar naplaćuje.

Moraju imati istaknute i detalje o spasilačkoj službi i broju ležaljki i suncobrana. Pravilnik ih obavezuje i da polovina plaže bude bez mobilijara. Kazne stižu i ukoliko kupalište nema sigurnosnu zastavicu i ako spasilac nije na radnom mjestu.

“Podaci govore da se to poštuje u 95 odsto slučajeva”, tvrdi Jelušić.

Od ove sezone na snazi je još jedna novina – zakupci koji potpišu ugovor na pet godina, dužni su da uklone reklamne suncobrane.

“Od ove godine nećemo davati reference onima koji budu imali te reklamne suncobrane koje kada pogledate crnogorsku obalu iz ptičije perspektive vidite jedan konflikt boja, šarenila i standarda koji više nije prihvatljiv i mora da se mijenja”, naveo je Jelušić.

Tipske plaže, poput porodičnih, romantičnih, izletničkih, pet friendly, koje su prvi put otvorene na našem primorju još nisu zaživjele, pa će u Morskom dobru raditi na njihovoj promociji. Jelušić se nada i da će privremene objekte u Budvi, od sljedeće godine zamijeniti oni koji zadovoljavaju ekološke standarde.

“To je potez od pet km koji treba da doživi svoju transformaciju u smislu da se dobije jedan atraktivan turistički prostor sa onim sadržajima koji će biti i po nivou kategorije i po sadržajima potpuno drugačiji nego ono što imamo danas”, kazao je Jelušić.

Check Also

Evropske berze na početku tromjesečja zaronile u minus

Na evropskim su berzama u srijedu ujutro najvažniji indeksi potonuli su jer investitori strahuju od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *