Euromoney proglasio NLB Banku za najbolju banku u Crnoj Gori za 2019. godinu

NLB Banka ad Podgorica je dobitnik nagrade „Najbolja banka u Crnoj Gori 2019“, koju dodjeljuje svjetski uticajan finansijski magazin „Euromoney“. Lucy Fitz George-Parker, jedna od urednica magazina (Editor for Emerging Europe), je pretižnu nagradu uručila Martinu Leberleu, glavnom izvršnom direktoru NLB Banke, na ceremoniji održanoj 10. jula u Londonu.

NLB Banka je tokom višedecenijskog poslovanja u Crnoj Gori kao sistemska banka izgradila poziciju pouzdanog i odgovornog partnera sa prepoznatljivim kvalitetom usluge. Pestižna nagrada za banku godine je potvrda da je NLB Banka, i van Crne Gore, prepoznata kao kredibilan finansijski partner građanima i privredi, pružajući snažnu podršku u razvoju sredine u kojoj posluje.

Ponosni smo na ovo značajno priznanje koje potvrđuje naš dugoročni cilj da budemo najbolja banka u Crnoj Gori. Vrijedno smo radili na ostvarivanju tog cilja fokusirajući se na optimizaciji procesa i prodajnih kanala banke u cilju pružanja jedinstvenog korisničkog iskustva i zadovoljstva naših klijenata. Sve što smo radili doprinijelo je i ostvarenju najboljeg finansijskog rezultata u 2018. godini od kada je NLB d.d. većinski vlasnik, a trend pozitivnog poslovanja bilježimo već petu godinu zaredom. Dobar rezultat je omogućio da zadržimo lidersku poziciju na tržištu i ostanemo cijenjeni brend u Crnoj Gori. Ovaj rezultat ne bi bio moguć bez velikog zalaganja svih zaposlenih u NLB Banci, ali i podrške snažne NLB Grupe, koja posvećeno gradi svoju poziciju finansijskog, bankarskog eksperta u Jugoistočnoj Evropi“, izjavio je Martin Leberle, u ime Uprave NLB Banke, povodom osvajanja nagrade.

Pored ove nagrade za NLB Banku u Crnoj Gori, „Euromoney“ je ove godine NLB Grupi dodijelio još tri nagrade, i to: Najbolja banka u Sjevernoj Makedoniji 2019, Najbolja banka u Sloveniji 2019 i Nagrada za najbolju tranformaciju banke u Centralnoji i Istočnoj Evropi.

Priznanje za banku godine „Euromoney“ dodjeljuje se na osnovu više kriterijuma, među kojima se osim finansijskih pokazatelja, uzimaju u obzir tržišna pozicija, inovacije, istraživanja, nove usluge, sistem upravljanja i profesionalnost zaposlenih u finansijskim institucijama. Konačnu odluku o dobitnicima nagrada donosi urednički tim magazina, sastavljen od novinara i izvještača specijalizovanih za regione i oblasti koje se nagrađuju. Ključni kriterijum za dodjelu nagrade su unapređenja sprovedena u prethodnih 12 mjeseci.

Magazin „Euromoney,“ sa sjedištem u Londonu, pripada grupi svjetski najuticajnijih finansijskih časopisa, koji objavljuje globalne informacije namijenjene finansijskim ekspertima i top menadžerima još od 1969. godine. Od 1992. godine “Euromoney” dodjeljuje nagrade za izvrsnost (Awards for Excellence), a ove godine je primio gotovo 1000 prijava od banaka u programu nagrađivanja koji pokriva 20 globalnih, 50 regionalnih nagrada te nagrada za najbolju banku u gotovo 100 zemalja. Priznanje „Banka godine“ koje ovaj časopis dodjeljuje, smatra se jednom od najprestižnijih svjetskih nagrada u oblasti finansija i bankarstva.

Detaljno obrazloženje nagrade za NLB Banku je dostupno na sajtu Euromoney na sljedećem linku.

Check Also

Da li će nekretninski balon pući?

Da li je tržište stambenih nekretnina izašlo iz pandemije kao pobjednik? Da li je rast …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *