MA prevezao više od četvrt miliona putnika za prvih pola godine

Dodajte komentar

Više od četvrt miliona putnika, tačnije 262.954 putnika, prevezao je nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines za šest mjeseci 2019. godine, u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 12.221 putnika ili 4,9 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine koja se računa kao rekordna po broju prevezenih putnika, saopšteno je iz Montenegro Airlinesa.

Kada se posmatra samo prethodni mjesec, Montenegro Airlines je i u junu nastavio sa odličnim komercijalnim rezultatima. U sve tri kategorije saobraćaja prevezeno je ukupno 77.348 putnika, što je 5 odsto više nego u junu prošle godine.

„Najnoviji podaci pokazuju da je MA i u drugom kvartalu ove godine nastavio pozitivan i uspješan trend ekonomskog rasta sa početka godine. Činjenica je da smo uspjeli da prevezemo više putnika u odnosu na prošlu godinu koja je po svemu bila rekordna. To će se pozitivno odraziti na prihode i na poslovni rezultat, međutim tu je i dalje prisutan niz otežavajućih okolnosti koje se odnose prije svega na visoku cijenu avio-goriva, a potom i na ekstremno visoke troškove restauracije i iznajmljivanja zamjenskih motora za avione tipa Embraer. Plan nam je da u ovoj jubilarnoj godini u kojoj MA slavi 25 godina od osnivanja prevezemo više od 660.000 putnika, i ostvarimo bolji poslovni rezultat u odnosu na prošlu godinu“, kazao je izvršni direktor MA Živko Banjević i naglasio da MA i pored velike konkurencije za šest mjeseci ove godine i dalje prednjači u broju prevezenih putnika na crnogorskim aerodromima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *