Atlas Hotels prošlu godinu završili u gubitku od 8,16 miliona eura

Posljednjeg dana 2018. godine Atlas Hotels Group iz Bara do skora iz portfolija kompanija Duška Kneževića, imao je ukupne nepokrivene gubitke od 8,16 miliona eura, pokazuje revizorski izvještaj poslovanja ove kompanije, pišu Dnevne novine.

“Na kraju poslovne 2018. godine, društvo je iskazalo gubitak u iznosu od 1,72 miliona eura. Akumulirani gubitak na taj dan iznosio je 8,16 miliona eura, a 31. decembra 2017. godine 6,44 miliona eura. Osnovni kapital bio je 16,23 miliona, a umanjen za gubitke i uvećan za revalorizaciju iznosio je 8,1 milion eura”, navodi se u rezultatima poslovanja.

U dokumentu u koji su Dnevne novine imale uvid navodi se da ovom privrednom društvu, nastalom 2009. godine transformacijom HTP Korali, zvanično pripadaju hotel Sozina i restoran Zlatni nar u Sutomoru, te motel Rumija na Ostrosu i bife Putnik u Baru. A

tlas Hotels Group je vlasnik i Autobuske stanice, parkinga i placeva u Petrovcu, nekadašnjih plastenika “13. jula” u Golubovcima i placa na atraktivnoj lokaciji u Pržnom. Zbog nezavršenih poslovnih aranžmana sa kompanijom Adria Investment Group iz Dubaija, i dalje je vlasnik jedne četvrtine hotela Princes u vrijednosti dva miliona eura, kao i cijelog zemljišta oko hotela nadomak stadiona i Sportskog centra Topolica u Baru. Hotel Vir na Virpazaru je od 2016. godine u svojini Atlas banke.

“Kao što je prikazano, 5. aprila 2019. godine uveden je stečaj u Atlas banku. Na računu društva na taj dan bilo je 55.726,38 eura i predmetno potraživanje je prijavljeno u stečajnu masu”, precizira ovlašćeni revizor ovog izvještaja.

Ukupna aktiva iznosila je 8,19 miliona eura, a vrijednost nekretnina i investicija bila je procijenjena na 5,85 miliona eura što je za skoro 2,5 miliona manje nego na kraju 2017. godine. Neto gotovina dostigla je čak 113.905 eura, ali je taj rezultat zanemarljiv. Neto rezultat ove hotelske grupe na kraju 2018. godine bio je gubitak od 1,72 miliona eura, najvećim dijelom uslovljen usklađivanjem vrijednosti restorana Zlatni nar i zemljišta kod hotela Princess, koji su rezultirali rashodima od 1,77 miliona eura.

“Društvo je 31. decembra 2018. godine u svojim bilansima iskazalo osnovni kapital od 16,23 miliona eura koji čini akcijski kapital podijeljen na 5,02 miliona akcija”, precizira se u izvještaju.

Navodi se da je grupa upravljala hotelom Vir na Virpazaru tokom prošle godine, na osnovu ugovora o korištenju zaključenog s Atlas bankom, te da to neće biti slučaj u 2019. Takođe je precizirano da je 31. marta ove godine Atlas Hotels Group imalo samo jednog zaposlenog.

Check Also

Bank of America: Do 2028. Kina postaje najveća svjetska ekonomija

Ekonomistkinja iz Bank of America Helen Kiao, rekla je da Kina ima dobre šanse da …

One comment

  1. Opet pogrešan naslov- šta se ovo dešava sa bankar.me? Akumulirani gubitak nije gubitak jedne godine. Akumulirani gubitak se ne sagledava na ovakav pljuvački način, a kako naslov implicira.

    Da li bankar.me može da se vrati ozbiljnim sagledavanjima biznis i bankarske zajednice Crne Gore, i prestane da služi lošim prepanutim bankarima i još gorem, neuspješnom ckl-u i sličnim tobožnjim radnicima javnog poslanstva, koji služe vladajućoj partiji za javvno potkusurivanje.

    Bankar.me je bio na braniku svih vijesti o razvoju kartica i sličnih proizvoda iz Atlas banke (kao i atlas imperije), a kada se teta iz Master-a sjedjela deana priej krize sa g-dinom Kneževićem i lagala otvoreno da je to banka vrhunske usluge. Vratiti se na naslove na bankar.me od jula do novembra prethodne godine pa vidjeti kako je ovaj zaokret od 180 stepeni bankar.me pokazatelj neprofesionalnosti, a ne stvarnog praćenja brojki iz finansijskih izvještaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *