Prvi Montenegro Halal Expo i seminar halal turizam u Podgorici

Dodajte komentar

Udruženje za promociju i razvoj islamske ekonomije u Crnoj Gori, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore i Sekretarijatom za preduzetništvo Glavnog grada Podgorice, organizuju seminar na temu: „Halal turizam- potencijal za rast i razvoj“.

Halal turizam sve se intenzivnije razvija globalno te se predviđa da će do 2020. godine vrijednost ovog tržišta iznositi 200 milijardi američkih dolara. Značajan rast razvoja halal turizma postaje sve važniji za zemlje kojima je zarada od turizma glavni izvor privrednog rasta.

Privredna komora Crne Gore u saradnji sa Sekretarijatom za preduzetništvo Glavnog grada Podgorice i Udruženjem za promociju i razvoj islamske ekonomije u Crnoj Gori organizovaće okrugli sto na temu „Halal turizam- potencijal za rast i razvoj“ u petak 28. juna 2019. godine sa početkom u 14 časova u Sali 1 Privredne komore Crne Gore.

Halal turizam je novi oblik turističke ponude koji podrazumijeva da turistima budu zadovoljena dva osnovna aspekta, omogućavanje uslova za obavljanje vjerskih obreda i halal ishrane. Halal sertifikovanje je dobra prilika i za razvoj kongresnog turizma i otvara vrata na novo i isplativo – halal tržište. Iako je hrana najbitniji element, halal se odnosi i na  različite vrste kozmetike, lijekova, ali i usluga kao što je trgovina ili islamsko bankarstvo.

Predavanje će održati doc.dr.sc. Aldin Dugonjić, rukovodilac Centra za certificiranje halal kvalitete iz Hrvatske.

Prvi Montenegro Halal Expo biće održan u Podgorici 27 i 28 juna 2019.god. na platou kod Sahat kule gdje će se predstaviti preduzetnici iz Crne Gore, Turske i regiona, na kojem će građani imati priliku se bliže upoznaju sa halal poslovima u raznim djelatnostima.

Ovim putem se pozivaju svi hotelijeri, ugostitelji, turističke agencije, turistička udruženja, proizvodjači i građani da posjete sajam i seminar Udruženja za promociju i razvoj islamske ekonomije u  Crnoj Gori.

crnagoraturska.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *