Slovenija želi da zaustavi prevare u prodaji struje

Dodajte komentar

Vlada Republike Slovenije je nedavno predložila izmjene Zakona o energetici kojima želi da stane na put agentima koji varaju građane prilikom prodaje električne energije, navodi se u analizi objavljenoj na portal Seelegal.

Riječ je o prodavcima od vrata do vrata i komercijlanim agentima koji vode prilično agresivnu politiku sticanja novih klijenata i služe se prevarama tako što obmanjuju potrošače u pogledu svog identiteta i / ili prirode sporazuma koji će se zaključiti.

Još jedna pozitivna prednost izmjena za potrošače je mogućnost postizanja tzv. “samoodrživosti zajednice” koristeći obnovljive izvore energije. Na ovaj način, podstanari u stambenim zgradama mogu da obezbijede za sebe dovoljno energije, a da ne moraju to da regulišu kao poslovnu aktivnost.

Ističe se da vlasnik zgrade ima obavezu da dobije sertifikat energetske efikasnosti u slučajevima gdje je riječ o objektima koje posećuje veliki broj građana, bez obzira da li je riječ o javnom objektu. Velike organizacije će morati da obavljaju i energetski pregled svake četiri godine.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *