NLB: Novac vrećen svim klijentima

Dodajte komentar

Klijenti NLB banke, kojima je greškom sa računa dva puta skinut isti iznos novca, obeštećeni su tako što je kompletan novac, sa računa svih koji su plaćali karticama i vraćen.

Više hiljada računa klijenata ove banke skinut isti iznos novca po dva puta. Nekima su računi, kako su kazali, neovlašćeno umanjeni nekoliko puta ali za različite iznose novca. Iz banke su prekjuče objasnili da je u pitanju sistemska greška i da su odmah po njenom uočavanju krenuti da ispravljaju.

“Sistemska greška zbog koje se desio dupli obračun transakcija, koje su obavljene platnim karticama, korigovane su i novac je vraćen svim klijentima. Svi klijenti su obaviješteni da imaju novac na raspolaganju,” kazali su iz NLB.

Iz banke nisu odgovorili koliki broj računa je bio “pogođen” ovom sistemskom greškom niti koliko je ukupno novca neovlašćeno skinuto sa računa pa vraćeno.

Građani su kazali da im je na šalterima banke prvoga dana saopšteno da je u pitanju greška softverska ali su juče iz banke saopštili da je ,,inovacijska“.

“U slučaju grešaka, koje su sastavni dio na putu inovacija i unapređenja usluga, otklanjaju se u najkraćem roku na profesionalan i odgovoran način, u interesu svojih klijenata. Kako smo i najavili NLB svim poslovnim procesima pristupa sa punom pažnjom i odgovornošću prema svojim klijentima i neprestano radi na unapređenju svojih servisa ,” kazali su iz ove banke.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *