Upozorenje na pojavu lažne Facebook stranice Erste banke

Na društvenoj mreži Facebook pojavila se nova lažna stranica koja se predstavlja kao Erste banka, a cilj joj je prevara korisnika i krađa njihovih ličnih podataka. Ukoliko korisnici ove društvene mreže dobiju poruku sa obavještenjem da su osvojili nagradni vaučer i sa zahtjevom da pošalju svoje lične podatke, nikako to ne treba da rade jer je u pitanju prevara.

Primjer posta na lažnoj Facebook stranici:

“Erste banka od klijenata nikada neće tražiti da šalju lične podatke (npr. fotografišu lična dokumenta, naprave selfie) i pošalju ih putem društvenih mreža ili emailom. Savjetujemo klijentima da budu veoma oprezni na internetu i prilikom korišćenja mobilnih uređaja i aplikacija, kao i da se pridržavaju svih bezbjednosnih preporuka”, kazali su iz Erste banke.

Više o bezbjednosti na internetu možete pročitati na ovom linku.

“Ako primijete bilo kakve sumnjive poruke, građanima preporučujemo da prijave lažnu stranicu Facebooku. Dodatno, prevara se može prijaviti i nacionalnom CIRT-u (Tim za odgovor na računarske incidente). Erste banka je prijavila ovu lažnu stranicu i pokušaj prevare CIRT-u”, navode iz Erste banke.

Check Also

Minimalna potrošačka korpa u oktobru iznosila 645,10 eura

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za oktobar ove godine iznosila je 645,10 eura. Od ukupne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *