Huavej već isporučio milion telefona sa HongMeng OS-om

Huavej je već uspio da isporuči milion pametnih telefona sa njihovim operativnim sistemom, zvanim HongMeng.
Kako prenosi Rosenblatt Securities, nije jasno da li se radi o test primjercima ili o gotovim uređajima koji su spremni za isporuku.

Izvještaj je otkrio da je interni softver kompatibilan sa svim Android aplikacijama i da su „bezbjednosne funkcije za zaštitu ličnih podataka unaprijeđene“.

China Daily prenosi izjavu Yu Chengdong-a (poznat i kao Richard Yu), CEO-a kompanije Huavej, koji je rekao da će operativni sistem kompanije biti dostupan već ove jeseni ili najkasnije na proljeće sljedeće godine. Novi operativni sistem moći će da se instalira na mobilnim telefonima, računarima, tabletima, televizorima, automobilima, i svuda gdje se može instalirati neki OS.

Iako su Sjedinjene Države odložile zabranu trgovanja sa kompaniom Huavej za 90 dana 20. maja, proizvođač sa sjedištem u Šenženu ne namjerava da čeka na konačno rješenje problema, već forsira prelazak na sopstveni operativni sistem koji je u pripremi već nekoliko godina.

Huawei Central, websajt koji uglavnom izvještava o vijestima iz tehnološkog giganta, objavio je da oznaka “HongMeng” već registrovana na raznim tržištima, poput Kanade, Evrope, Južne Koreje i Meksika.

Check Also

Zdravko Medenica v.d. direktora Željezničke infrastrukture

Odbor direktora Željeznice danas je za vršioca dužnosti preduzeća Željeznička infrastruktura Crne Gore postavio Zdravka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *