Strateški savez Vise i Western Uniona: Moderniji i brži transfer novca širom svijeta

Visa je najavila novi strateški sporazum sa Western Unionom, globalnim liderom u prekograničnom transferu novca.

Western Union će implementirati Visa Direct, Visa-inu platformu za plaćanje u realnom vremenu u pokušaju da donese brzinu i transparentnost u procesu slanja novca širom svijeta. Ova saradnja jača posvećenost Vize da modernizuje način na koji se isplate obavljaju širom svijeta.

Kada Western Union-ova implementacija Visa Directs bude živa, Western Union će moći ponuditi klijentima ubrzanu uslugu doznaka na karticama s većom transparentnošću i poboljšanim korisničkim iskustvom za pošiljaoce i primaoce. Western Union i Visa, kako se navodi u zvaničnom saopštenju,  dijele viziju modernog kretanja novca: ova proširena usluga ima za cilj da prekogranična plaćanja postanu pouzdanija i efikasnija nego ikada ranije.

Skoro 80 triliona dolara (SAD) danas se šalje putem bankovnih transfera ili bankovnih računa na globalnom nivou, ali proces je teži i složeniji nego što bi trebao biti.  Može potrajati danima da bi novac stigao zbog zastarjelih, višestrukih, skupih metoda. Čak 85% svih transakcija je još uvijek u gotovini ili drugoj fizičkoj valuti. Digitalizacija i poboljšanje ovih rješenja su suštinski važni za strategije modernizacije Visa i Western Uniona.

“Zajedno Visa Direct i Western Union sarađuju sa planovima za proširenje prekograničnih plaćanja u realnom vremenu za preduzeća i potrošače u više od 200 zemalja i teritorija u više od 130 valuta”, rekao je Bill Sheley, globalni šef push plaćanja u Visi. “Ovaj novi strateški odnos sa Western Unionom objedinjuje vodeće mogućnosti najvećeg svjetskog davaov doznaka s globalnim dosegom Vise, mogućnostima upravljanja rizikom i operativnom skalom, kako bi pošiljaocima i primaocima širom svijeta donio izuzetne vrijednosti i korisnička iskustva.”

“Western Union ima najveću maloprodajnu mrežu za transfer novca i ovaj sporazum predstavlja ključnu prekretnicu za našu mrežu za isplatu računa, kombinirajući najbolje od Vise i mogućnosti prekogranične mreže Western Uniona kako bi omogućili platforme za plaćanja”, rekao je Jean Claude Farah , izvršni potpredsjednik Western Uniona. “Ova saradnja omogućava našim klijentima da imaju brzu, jednostavnu i pouzdanu platformu za slanje sredstava sa milijarda računa širom svijeta.”

U 2018. godini Western Union je izvršio više od 800 miliona transakcija za potrošačke i poslovne korisnike. Njihova posvećenost inovacijama i praktičnosti dovela ih je do razvoja i ulaganja u nove načine slanja novca putem digitalnih i mobilnih kanala, izvještava Indikator.ba.

Check Also

Institutu “Dr Simo Milošević” od države godišnje 3,8 miliona eura

Kupac većinskog paketa Instituta “Dr Simo Milošević” iz Igala platiće državi 10 miliona eura za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *