Strateški savez Vise i Western Uniona: Moderniji i brži transfer novca širom svijeta

Visa je najavila novi strateški sporazum sa Western Unionom, globalnim liderom u prekograničnom transferu novca.

Western Union će implementirati Visa Direct, Visa-inu platformu za plaćanje u realnom vremenu u pokušaju da donese brzinu i transparentnost u procesu slanja novca širom svijeta. Ova saradnja jača posvećenost Vize da modernizuje način na koji se isplate obavljaju širom svijeta.

Kada Western Union-ova implementacija Visa Directs bude živa, Western Union će moći ponuditi klijentima ubrzanu uslugu doznaka na karticama s većom transparentnošću i poboljšanim korisničkim iskustvom za pošiljaoce i primaoce. Western Union i Visa, kako se navodi u zvaničnom saopštenju,  dijele viziju modernog kretanja novca: ova proširena usluga ima za cilj da prekogranična plaćanja postanu pouzdanija i efikasnija nego ikada ranije.

Skoro 80 triliona dolara (SAD) danas se šalje putem bankovnih transfera ili bankovnih računa na globalnom nivou, ali proces je teži i složeniji nego što bi trebao biti.  Može potrajati danima da bi novac stigao zbog zastarjelih, višestrukih, skupih metoda. Čak 85% svih transakcija je još uvijek u gotovini ili drugoj fizičkoj valuti. Digitalizacija i poboljšanje ovih rješenja su suštinski važni za strategije modernizacije Visa i Western Uniona.

“Zajedno Visa Direct i Western Union sarađuju sa planovima za proširenje prekograničnih plaćanja u realnom vremenu za preduzeća i potrošače u više od 200 zemalja i teritorija u više od 130 valuta”, rekao je Bill Sheley, globalni šef push plaćanja u Visi. “Ovaj novi strateški odnos sa Western Unionom objedinjuje vodeće mogućnosti najvećeg svjetskog davaov doznaka s globalnim dosegom Vise, mogućnostima upravljanja rizikom i operativnom skalom, kako bi pošiljaocima i primaocima širom svijeta donio izuzetne vrijednosti i korisnička iskustva.”

“Western Union ima najveću maloprodajnu mrežu za transfer novca i ovaj sporazum predstavlja ključnu prekretnicu za našu mrežu za isplatu računa, kombinirajući najbolje od Vise i mogućnosti prekogranične mreže Western Uniona kako bi omogućili platforme za plaćanja”, rekao je Jean Claude Farah , izvršni potpredsjednik Western Uniona. “Ova saradnja omogućava našim klijentima da imaju brzu, jednostavnu i pouzdanu platformu za slanje sredstava sa milijarda računa širom svijeta.”

U 2018. godini Western Union je izvršio više od 800 miliona transakcija za potrošačke i poslovne korisnike. Njihova posvećenost inovacijama i praktičnosti dovela ih je do razvoja i ulaganja u nove načine slanja novca putem digitalnih i mobilnih kanala, izvještava Indikator.ba.

Check Also

Luksuzna jahta uplovila u luku Bar

U luku Bar na tankovanje goriva uplovila je “Khalilah”, prva karbonska jahta na svijetu, vrijedna …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *