“Pepsiko” i češki KMV preuzimaju “Knjaz Miloš”

Vodeći privatni investicioni fond u centralnoj i istočnoj Evropi “Mid Evropa Partners” dogovorio je prodaju kompanije “Knjaz Miloš” kompanijama “Pepsiko” iz Amerike i “Karlovarske mineralne vode” (KMV) iz Češke.

Zbog uobičajenih odobrenja nadležnih organa iz oblasti konkurencije, cijela transakcija bi trebalo da bude okončana u trećem kvartalu ove godine, saznaje “Blic Biznis”.

Investicioni fond “Mid Evropa” kupio je “Knjaz Miloš” 2015. godine zajedno sa kompanijama “Bambi” i “Imlek”, vodećim regionalnim igračima u svojim oblastima koji su tada nastavili poslovanje u okviru holding kompanije “Moji Brendovi”. Kompanija “Knjaz Miloš” je takođe vodeći proizvođač mineralne vode i lider u proizvodnji vode i bezalkoholnih pića u Srbiji i regionu. Kompanija je prepoznata od strane potrošača po inovativnim proizvodima koji su je i postavili na mjesto lidera u tim kategorijama.

Povodom prodaje kompanije “Knjaz Miloš” Robert Knorr, izvršni partner u fondu “Mid Evropa Partner” je rekao da je “Knjaz Miloš” još jedan primjer vizije i sposobnosti da se jedna srednjeevropska kompanija transformiše u kompaniju lidera u kategoriji brendova u okviru fonda “Mid Evropa”.

“Nakon što smo nedavno prodali Bambi, kompanija Knjaz Miloš je takođe našla svoje mjesto u okviru vodećih međunarodnih kompanija iz iste branše”, rekao je Knorr.

Andrej Babache, partner u fondu “Mid Evropa” je rekao da je “Knjaz Miloš” uveo niz inovativnih proizvoda i novina u proizvodnju, a u cilju jačanja vodeće pozicije u kategoriji vode i bezalkoholnih pića.

“Postupak osvežavanja brenda je doveo do toga da se kompanija direktnom digitalnom komunikacijom poveže sa mlađim potrošačima. Ovaj inovativni rast je učinio da je posao više nego dupliran za vrijeme dok je Knjaz Miloš bio u vlasništvu fonda Mid Evropa”, rekao je Babache i poželio uspjeh aranđelovačkoj fabrici u daljem radu, a kao delu kompanija KMV i “Pepsiko”.

Miloš Stojisavljević, izvršni direktor u “Knjaz Milošu” je rekao da su ponosni na uspeh koji su postigli zajedno sa fondom “Mid Evropa” i kompanijom “Moji Brendovi”.

“Radujemo se pridruživanju vodećim brendovima KMV i Pepsiku i verujemo u dalji nastavak rasta”, ocenio je Stojisavljević.

“Knjaz” otišao u ruke svjetskih lidera

“Pepsiko” je svjetski lider u proizvodnji hrane i pića. Ova američka kompanija je u Srbiji 2008. godine kupila srpsku fabriku “Marbo”, proizvođača grickalica, a organski rast joj je uvjek bio među prioritetima. Češka kompanija “Karlovarske mineralne vode” (KMV) je najveći proizvođač mineralne i izvorske vode u Češkoj.

Check Also

Turska lira u slobodnom padu

Turska se suočava sa novm valutnom krizom, pogoršavajući probleme zemlje na Bosforu koja se već …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *