“Jadranka” jeftinija 30 hiljada

Ministarstvo odbrane ponovo je objavilo javni poziv za prodaju suvišnih plovnih objekata, opreme i rezervnih djelova od plovnih objekata, a ovoga puta ponuđeni plovni objekti, brodski motori i oprema jefitniji su do 20 odsto, piše Pobjeda.

Vlada je nedavno odlučila da snizi cijene pomenutih plovnih objekata, jer je od svega oglašenog prodat samo jedan motor i turbine M8G, dok zainteresovanih ponuđača za kupovinu plovnih objekata, opreme i rezervnih dijelova od plovnih objekata i radioničke opreme nije bilo.

Prema novoj ponudi, cijena jahte „Jadranka“, koja je za potrebe predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita izgrađena 1977. godine u brodogradilištu u Kraljevici u Hrvatskoj, iznosi 50 hiljada eura, umjesto dosadašnjih 80 hiljada. Jahta se nalazi na suvom vezu u luci Bar. Pri izgradnji, u jahtu su, kako su pisali hrvatski mediji, ugrađivane najkvalitetniji i najluksuzniji materijali, od maghagonija do tikovine, dok su pregrade jahte izgrađene od specijalnih čeličnih legura.

Jahta ima tri salona za dnevni boravak gostiju, dva apartmana i dvije pomoćne kabine za goste. Jahta je imala osam ležajeva, a na dnevni boravak mogla je primiti trideset gostiju. Mediji su izračunali da je Tito u njoj boravio 24 puta.

Osim Jadranke, Ministarstvo je ponovo oglasilo prodaju pomoćnog naftonosača čija je nova cijena 72.000 eura, desantnog broda minopolagača, koji vrijedi 75.000 eura, kao i pomoćnog vodonosača čija je cijena 49.000 eura. Što se tiče brodskih motora, ministarstvo je oglasilo prodaju tri motora, čija je vrijednost po 9.120 eura, ukupno 27.360 eura. Rezervni djelovi za brodske dizel I motore, koji se nalaze u skladištu u Lepetanima, koštaju ukupno 61.000 eura.

Check Also

Tržišta nekretnina širom svijeta se hlade

Cijene stambenih nekretnina vidljivo se hlade širom svijeta, glavni je zaključak analize internet portala Global Property …

Leave a Reply

Your email address will not be published.