Kompanija Nike predstavila nove pametne patike (video)

Kompanija Nike predstavila je još jedan model patika koji je u stanju da se samostalno pertla, te ima i druge opcije koje ga pozicioniraju visoko u svijetu pametne obuće. Sa pametnim funkcijama došla je i, kako tvrde upućeni, solidna cijena, pa su nove Nike izgleda namenjene onima sa nešto dubljim džepom.

Radi se o modelu Adapt BB, koji samostalno vezuje pertle baš kao u kultnom filmu „Povratak u budućnost“. Nove Nike bi na tržištu trebalo da se nađu 29. maja, a po cijeni od 350 dolara, što je ipak nešto povoljnije od modela HyperAdapt 1.0 iz 2016. godine, za koji je moralo da se izdvoji čak 720 dolara. Samostalno vezivanje pertli funkcioniše uz pomoć malog motora koji se nalazi u osnovi patike, te zateže pertle kada se aktivira. Adapt BB se pored toga povezuje i sa pametnim telefonom korisnika, koji zahvaljujući tome preko prilagođene Nike aplikacije može da podešava veličinu, modifikuje svijetla, te provjerava koliko je baterije potrošeno, prenosi PC Press.

Očekuje se da futuristički model promijeni iskustvo nošenja obuće, kako za profesionalne sportiste, tako i za one koji ih nose tokom svakodnevnih aktivnosti. O novom modelu se govori još od početka godine, ali zainteresovani sve do sada nisu mogli da vide kako će patike izgledati, što se promijenilo nakon što je kompanija detalje o modelu objavila na svom zvaničnom Instagram profilu.

Check Also

Francuska kaznila Morgan Stenli sa 20 miliona eura zbog manipulacija sa državnim obaveznicama

Francuski AMF je saopštio u utorak da je novčano kaznio američku banku Morgan Stenli sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *