Oglas za prodaju imovine Atlasmont fonda

Dodajte komentar

Javni izvršitelj Aleksandra Tomković-Vukoslavčević oglasila je danas u Pobjedi prodaju imovine – akcija u ZIF Atlasmont. U dodatku ovog lista na 24 strane objavljeno je 79 oglasa o prodaji.

Zbog pokretanja stečaja u IBM blokirana imovina devet hiljada vlasnika otvorenog investicionog fonda Atlasmont, čija se vrijednost od kraja decembra i ne obračunava i isplata akcija za 11.000 akcionara zatvorenog investicionog fonda Atlasmont, piše Pobjeda.

IBM je bila depozitarna banka OIF Atlasmont.

Fond u međuvremenu nije našao drugu banku depozitara.

Društvo Atlas Mont (DZU), koje upravlja Zatvorenim investicionim fondom Atlas Mont i brine o imovini istoimenog Otvorenog fonda, zatražilo je u aprilu od Komisije za tržište kapitala da mu produži rok za obezbjeđenje banke – depozitara, sve do razrješenja statusa Atlas banke, koja je njegov većinski vlasnik sa 59,13 odsto akcija.

Tri banke – Crnogorska komercijalna, NLB i Erste nisu htjele da kao depozitari preuzmu imovinu i odgovornost za OIF Atlas Mont i ZIF Atlas Mont, čiji je depozitar do početka 2019. godine bila Invest banka Montenegro (IBM), koja je od januara u stečaju.

Pored Atlas banke koja većinski gazduje DZU Atlas Mont, 31,72 odsto akcija tog društva posjeduje druga Kneževićeva firma Atlas fin, dok po 2,85 odsto akcija društva za upravljanje posjeduju dva legendarna srpska košarkaša Vlade Divac i Predrag Danilović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *