IRF od početka godine realizovao 84,7 miliona eura

Dodajte komentar

Investiciono-razvojni fond je od početka 2019.godine do sada odobrio 146 projekata ukupne vrijednosti 84,7 mil €.

U 2018. godini IRF je podržao projekte ukupne vrijednosti 209 mil € , a u 2017. i 2018.godini ukupno 358 mil €, čime je otvoreno i sačuvano ukupno 9.700 radnih mjesta.

“S obzirom da prosječna stopa plasiranja kredita IRF-a iznosi 3,2 %, IRF je pozicioniran kao finansijska institucija koja kontinuirano obezbjeđuje najpovoljne kreditne uslove u regionu, što će raditi i ubuduće”, naveli su iz IRF.

Plan IRF-a, na čijem je čelu Zoran Vukčević, jeste da u ovoj godi ni kroz 34 programa podrške za preduzetništvo, poljoprivredu, turizam, proizvodnju, usluge, likvidnost, podsticaj konkurentnosti, greenfield investicije i infrastrukturne projekte malim i srednjim precuzećima omogući kreditiranje do pet miliona eura sa kamatom do 4,5 odsto, grejs periodom do četiri godine i rokom otplate do 12 godina. Uz to, za projekte koji se finansiraju sredstavima Evropske investicione banke (EIB), kamatna stopa biće niža 0,5 odsto. Posebno stimulišu preduzeća iz opština koje su ispod prosjeka razvijenosti, ona koja imaju najmanje pet novozaposlenih, te redovno plaćaju porez.

IRF ove godine realizuje i nove instrumente podrške za garantne šeme, socijalno preduzetništvo i COSME program Evropskog investicionog fonda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *