Neto profit Hipotekarne banke 2 miliona eura u prvom kvartalu

Hipotekarna banka ostvarila je u prvom kvartalu ove godine neto dobit od 2,079 miliona eura, što je za 80 odsto bolji rezultat u odnosu na isti period 2018, kada je dobit iznosila 1,129 miliona eura.

Bilansna suma je u istom periodu uvećana za 8,6 procenata i na kraju prvog tromjesečja tekuće godine iznosi 510 miliona eura , saopšteno je iz te banke.

Banka je pokazala rast poslovanja u svim segmentima, čime je još jednom potvrdila stabilost i sigurnost u poslovanju, ali i opravdala povjerenje klijenata.

Depoziti klijenata su povećani za 10,9 odsto i iznose 407 miliona eura, dok su krediti povećani za 6,25 odsto i iznose 238 miliona eura na 31.03.2019. godine.

Nivo problematičnih kredita je smanjen u posmatranom tromjesečju te po danima kašnjenja iznosi 3,3 odsto, dok je u prvom kvartalu prošle godine iznosio 3,5 odsto.

„U prvom kvartalu smo, pored rasta svih pokazatelja poslovanja, nastavili i sa ulaganjem u hartije od vrijednosti, tako da je naš portfolio hartija porastao za 11,2 odsto i iznosi 116 miliona eura”, podsjeća Esad Zaimović, Glavni izvršni direktor Hipotekarne banke.

Hipotekarna banka će i ove godine nastaviti strategiju širenja poslovne mreže, u planu je otvaranje novih filijala, jedne u kompleksu Portonovi u Kumboru i druge na Žabljaku. Ističe i da će banka nastaviti ulaganja u nove tehnologije, tako da klijenti uskoro mogu očekivati nove proizvode koji će olakšati komunikaciju sa bankom.

Podsjećamo da je Hipotekarna banka prošle nedjelje u Sarajevu dobila nagradu EBRD kao najaktivnija banka u Crnoj Gori u programu TFP, čime je već tri godine za redom prepoznata od strane međunarodnih bankarskih institucija kao banka koja je na poseban način posvećena promociji trgovine u Crnoj Gori i regionu, kao i doprinosu i podsticaju međunarodnog poslovanja.

Check Also

Početak škole uz poklon popust NLB Banke na online kupovinu NLB Visa karticama

Za spreman početak školske godine, NLB Banka će za svaku kupovinu NLB Visa karticama, na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *