CBCG: Najavljen projekat tehničke pomoći MMF-a

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sa saradnicima sastao se sa danas sa timom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koga čine eksperti David Rozumek i Valter Borges de Araujo Neto.

Delegacija MMF-a je u posjeti Centralnoj banci Crne Gore povodom realizacije programa tehničke pomoći u oblasti ocjene upravljanja kreditnim rizikom u bankama. Efikasno upravljanje kreditnim rizikom je osnov za uspješno poslovanje banke i podrazumijeva blagovremeno identifikovanje rizika i preduzimanje adekvatnih i preventivnih mjera zaštite.

Guverner Žugić se zahvalio predstavnicima MMF-a, ističući da je CBCG veoma zadovoljna saradnjom sa ovom institucijom i da će svi njeni kapaciteti biti apsolutno posvećeni uspješnoj realizaciji predstojećeg projekta.

U nastavku razgovora, guverner je upoznao eksperte sa aktuelnom situacijom u bankarskom sektoru Crne Gore i intenzivnim regulatornim aktivnostima CBCG, usmjerenim na usaglašavanje sa direktivama Evropske unije, uvođenje najboljih praksi i jačanje supervizorskih funkcija.

Check Also

Promet na Montenegroberzi 786 hiljada

Ovu sedmicu na Montenegroberzi obilježio je pad berzanskih indeksa i promet od skoro 790 hiljada …

One comment

  1. hahahaha

    Stigli za AQR. Ali ako je TA, to je bačena para na dodatno urušavanje reputacije CB CG. I minimum pristojnog ponašanja u ime institucije je da ako dođu dva gosta, onda sa strane domaćina takođe sjede dvoje. hahaha Dokazuje se moć i laže oko transparentnsoti, tako što se guverner kiti poslušnicima, da dokaže da može šta god mu se hoće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *