Naslovne strane dnevnih novina za 17. april – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Pobjeda

Isplati se ko ima viška para

Kamatne stope od tri i 3,5 odsto na državne obveznice koje će biti emitovane za pet dana u vrijednosti od 190 miliona eura sa rokom dospjeća na pet i sedam godina, su dobro odmjerene, ocijenio je generalni sekretar Udruženja banaka Bratislav Pejaković. Kamate u bankama na oročene depozite ne prelaze jedan odsto godišnje.

U Crnoj Gori dobri uslovi za investiranje

Crna Gora je postigla odlične rezultate u ekonomskoj politici, ima dobru razvojnu perspektivu i brojne mogućnosti za napredak i ulaganja, u čemu će imati podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), saopšteno je na sastanku premijera Duška Markovića i predsjednika banke Sume Čakrabartija.

Hoće isti tretman kao Budvani

Milena Ivanović, zakupac objekta brze hrane ,,Maks u zoni Morskog dobra u Igalu, apelovala je na nadležne da im omogući rad još ove sezone dok ne nađu rješenje za premještanje objekata. Taj je ustupak učinjen za šest diskoteka u Budvi. Sa tom molbom smo se obraćali direktoru Morskog dobra Predragu Jelušiću i ministru MORT-a Pavlu Raduloviću, ali odgovor nijesmo dobili. Od predsjednika i potpredsjednika hercegnovske opštine Stevana Katića i Miloša Konjevića smo dobili podršku i saglasnost -saopštila je Ivanović i naglasila da ne podržavaju selektivan pristup ovom problemu.

Vijesti

Dan

Savjetniku Vlade licenca za trgovinu strujom

Regulatorna agencija za energetiku Crne Gore (RAE) izdala je prije nekoliko dana licencu za obavljanje djelatnosti snabdijevanja električnom energijom podgoričkoj kompaniji “Twinfin Tesla. U Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) može se vidjeti da je vlasnik te kompanije Slaven Moravčević, advokat iz Beograda, dugogodišnji pravni savjetnik Vlade Crne Gore.

Vlasnici mini-hidroelektrana zaradili 2,8 miliona eura

Vlasnici mini-hidroelektrana (mHE) u Crnoj Gori u prošloj godini su poslovali sa profitom od 2,8 miliona eura, što je skoro tri puta više u odnosu na 2017. godinu, pokazuju finansijski iskazi dostavljeni Poreskoj upravi (PU). U pitanju je dobit četiri firme Hidroenergija Montenegro, Sinerdži, Kronor i Igma enerdži. Firma Hidro bistrica koja od početka 2018. godine ima status povlašćenog proizvođača nije dostavila finansijski iskaz, dok Nord enerdži tek od avgusta ima status povlašćenog proizvođača.

Spriječite nezakonitu privatizaciju Instituta

Poslanik Srđan Milić (SNP) kazao je da je privatizacija Instituta “Dr Simo Milošević Igalo nezakonita i da je realizovana zloupotrebom službenog položaja i nesavjesnim postupanjem sa državnom imovinom. Milić je zbog toga pisao vrhovnom državnom tu žiocu Ivici Stankoviću.

Dnevne novine

Konzorcijum traži radnike za brodogradilište u Bijeloj

Konzorcijum Adriatic Marinasa i Damena pokrenuo je program za regrutaciju kandidata u brodogradnji i remont jahti, koji će raditi u brodogradilištu u Bijeloj. Kandidati će, kako je saopšteno iz Porto Montenegra, na Danima otvorenih vrata, danas u Bijeloj i u četvrtak u Tivtu, imati priliku da upoznaju članove rukovodećeg tima i razgovaraju sa njima o kompaniji, njenim planovima i mogućnostima zapošljavanja.

Krivična zbog prodaje imovine Solane

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i još tri organizacije podnijeli su krivičnu prijavu protiv stečajnog upravnika Solane “Bajo Sekulić Žarka Ostojića, odgovornih osoba upravi za imovinu i nekretnine i zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, zbog prodaje imovine preduzeća.

DRŽAVNE OBVEZNICE PRIVUCI ĆE BANKE I OSIGURAVAJUCE KUĆE, ALI I GRAĐANE

Montenegroberza očekuje da će odziv za kupovinu državnih obveznica biti veoma veliki, a da će najveće interesovanje pokazati domaće i regionalne komercijalne banke, osiguravajuće kuće i svi drugi privredni subjekti koji žele investirati sa minimalnim rizikom, kazao je Dnevnim novinama v.d. izvršnog direktora crnogorske berze Mirko Marković. On vjeruje da će ovoga puta mnogo veće interesovanje za kupovinu hartija od vrijednosti pokazati i građani, prvenstveno zbog stanja na bankarskom tržištu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *