Kupovina automobila ‒ luksuz ili potreba

Dodajte komentar

Nije slučajno da je proljeće vrijeme promjena ‒ svjež vazduh prepun opojnih mirisa i dugi, sunčani dani, čine nas kreativnijim i hrabrijim da započnemo sve što smo zamišljali, a što smo već duže vrijeme odlagali. Da, vrijeme je i da realizujemo sve one velike odluke koje smo donijeli početkom godine.

Mnogi od vas sigurno su poželjeli da više ne zavise od autobusa, taksija ili dobre volje prijatelja koji bi vas doveli do željene destinacije. Zbog toga vjerovatno sve češće razmišljate o tome kako sopstveni automobil više nije samo jedna od mnogih opcija kada govorimo o prevoznim sredstvima, već potreba, neophodnost i izraz slobode. Bilo da planirate da ga koristite za odlazak na posao, vožnju djece u vrtić ili školu, posjetu rođacima koji žive u drugom gradu ili za putovanja s prijateljima, činjenica da za svakodnevne obaveze više nećete morati da se oslanjate na druge i da ćete sami upravljati svojim vremenom, zvuči veoma primamljivo, zar ne?

Vjerovatno sve češće razmišljate o tome kako sopstveni automobil više nije samo jedna od mnogih opcija kada govorimo o prevoznim sredstvima, već potreba, neophodnost i izraz slobode.

Zamislite sljedeću situaciju: kišovito je jutro, u isto vrijeme se spremate za posao i pokušavate da dobijete taksi, a ujedno znate da se upuštate u nemoguću misiju i da ćete se vjerovatno na kraju pomiriti sa činjenicom da ćete kasniti. Ili drugu situaciju: zbog nekoliko sekundi, propuštate autobus i morate čekati 20, 30 ili čak 50 minuta da naiđe sljedeći. Postajete nervozni jer ne postoji drugi način da stignete do određenog mjesta, a ne možete priuštiti prevoz taksijem.

Ni kašnjenje ni visoki izdaci za prevoz nijesu poželjne opcije, pogotovo ako i ostali članovi domaćinstva imaju isti problem. Svjesni ste da morate obezbijediti siguran način da na vrijeme stignete na posao, do vrtića ili škole, ili da se jednostavno nađete sa prijateljima, a da unaprijed znate da je sve u vašim rukama. Odlična, pristupačna opcija koja vam daje fleksibillnost i slobodu, a još i čuva životnu sredinu, svakako je bicikl, sve popularnije sredstvo prevoza u Crnoj Gori. Ipak, žongliranje svakodnevnim obavezama vas i vaše porodice biće mnogo lakše uz sopstveni automobil. Vrijeme je da sagledate sve prednosti posjedovanja sopstvenog automobila i već ste na pola puta ka ostvarenju cilja. Za naredne korake, mi smo tu da vam pomognemo.

Kupovina automobila, finansijski gledano, dobra je  srednjoročna investicija zbog koje nećete zažaliti. Ako stavite na papir mjesečne ili godišnje troškove prevoza, kako za sopstvene tako i za potrebe čitave porodice, možete doći do saznanja da biste kroz nekoliko godina mogli otplatiti novi automobil i plaćati gorivo i redovno održavanje. Dok automobil uvijek možete prodati ako se predomislite ili odlučite da promijenite model pa tako vratite dio potrošenog novca, novac koji potrošite na javni i taksi prevoz nikad nećete povratiti. Ako je računica pokazala opravdanost kupovine, zašto ne biste iskoristili povoljne uslove na bankarskom tržištu i sebi poklonili nov auto?

Ako stavite na papir mjesečne ili godišnje troškove prevoza, kako za sopstvene tako i za potrebe čitave porodice, možete doći do saznanja da biste kroz nekoliko godina mogli otplatiti novi automobil i plaćati gorivo i redovno održavanje.

Naredni korak je ‒ faktička kupovina. Pitate se kako i odakle da stvorite novac? Dolazimo do dijela u kojem možete računati na pomoć banke, jer nikad do sada nije bilo jednostavnije zatražiti kredit u banci. Više nije potrebno da idete u banku kako biste prikupili informacije o ponudi kredita, već se o tome možete informisati iz svog doma ili sa bilo kojeg mjesta na kojem imate pristup internetu. Još jedna prednost je što su ponude gotovinskih kredita sve više prilagođene potrebama klijenata. Konkretno, za potrebe kupovine automobila, Erste banka je inovirala ponudu svojih kredita, te sada nudi još bolje uslove i još veće iznose. Uz gotovinske kredite Erste banke možete ugovoriti i polisu životnog osiguranja. Na vama je da odlučite koji automobil ćete voziti.

Zasigurno nije lako donijeti odluku koja sa sobom povlači određena odricanja, pa i materijalna. To će nam biti lakše ako se podsjetimo cilja radi kojeg je i došlo do odricanja, i osjećaja koji dostizanjem cilja stvaramo. Recimo, umjesto da uplatite all-inclusive putovanje na neku od egzotičnih destinacija, možete razmisliti o tome da se sa porodicom ili prijateljima, u komforu novog automobila, odvezete do obližnjeg neistraženog mjesta. Osjećaj da ste slobodni da u svakom trenutku promijenite plan puta, da se zaustavite kada vam od pogleda pred vama zastane dah ili kada samo želite da napravite kratak predah, neprocjenjiv je. Kao što i sami znate, prevoz turističkim autobusom ili vozom ne dozvoljava taj luksuz i često najljepši prizori samo prolete pored vas… Zato, bacite se u potragu za svojim novim “ljubimcem”, mi smo tu da pomognemo.

Izvor: Blog Erste banke

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *